Antoine Geldhof, vader van de cuberdon, overleden

Antoine Geldhof, vader van de cuberdon, overleden

Antoine Geldhof werd 86.emv Foto: © emv

EEKLO - De vader van de cuberdon, Antoine Geldhof, is woensdag op 86-jarige leeftijd overleden in Eeklo, omringd door zijn beste vrienden.

Antoine Geldhof leerde de stiel in Eeklo en Gent, en stichtte in 1954, samen met zijn vrouw Irène Van Autreve, Confiserie Geldhof in de Tieltsesteenweg, waar hij decennialang het bekende neusje fabriceerde.

'Eigenlijk heeft Antoine de cuberdon in leven gehouden', zegt Daniël Bernon, woordvoerder van Confiserie Geldhof. 'Want hij was lange tijd de enige producent ervan.'

Sinds enkele jaren is de cuberdon uitgeroepen tot officieel streekprodukt en daar was Antoine Geldhof trots op.

Zoon Tony Geldhof kwam in 1979 in het bedrijf, maar vader Antoine bleef waken over zijn cuberdons. Ook kleinzoon Jo zette stappen in de confiseriewereld en heeft een eigen bedrijf in Zelzate. De drie generaties waren trouwens het onderwerp van een reportage op Canvas in 2011.

Antoine Geldhof werd vorig jaar in oktober nog tot Ridder in de Orde van de Eekloosche Herbakker geslagen en dat ontroerde hem zeer, vooral omdat zijn vrouw, die twee jaar voordien is overleden, het niet meer kon meemaken. De uitvaart vindt plaats op vrijdag 4 mei om 11 uur in de Sint-Vincentiuskerk in Eeklo.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio