Lading zand lag op de rijbaan

Gekantelde vrachtwagen veroorzaakt file op Expresweg

BRUGGE - Een vrachtwagen is gisterochtend rond half zes gekanteld op de N31Expresweg. De lading kwam op het wegdek terecht waardoor er lange files stonden. De bestuurder bleef ongedeerd. Het verkeer moest een tijdlang over één rijstrook.

De omwonenden van de ExpreswegN31 in Sint-Michiels werden gisterenochtend rond half zes door een harde knal gewekt. Een vrachtwagen van het transportbedrijf Wesenbeek Transport kreeg een klapband en kantelde tegen de middenberm ter hoogte van de Witte Molenstraat. De bestuurder en eigenaar van de vrachtwagen, Ronny De Mulder, kwam er met de schrik van af. ‘Ik was op weg naar een betoncentrale in Ruddervoorde waar ik zand moest leveren', vertelt hij. ‘Ter hoogte van Sint-Michiels kreeg de vrachtwagen links vooraan een klapband. Ik was op slag alle controle kwijt over het stuur. Ik kon de vrachtwagen niet meer recht krijgen.' De Mulder kwam ongedeerd uit de vrachtwagen, maar voelt wel pijn aan zijn rechterarm. ‘Ik ben op slag alles kwijt waar ik vier jaar voor gewerkt hebt', vertelt de chauffeur. ‘Normaal ging ik vanavond (vrijdagavond, red.) mijn oude vrachtwagen inruilen voor een nieuwe, maar dat zal nu niet meer gaan. Ik zal nu vooral goed met mijn verzekeringsmaatschappij moeten spreken.'

Zand

De vrachtwagen belandde uiteindelijk op het linkerbaanvak, richting binnenland. Door de klapband is hij gekanteld en de inhoud van de laadbak, voornamelijk zand, kwam zo op de baan terecht. De motor lekte olie en brandstof op de rijweg. De brandweer van Brugge en de civiele bescherming kwamen ter plaatse om alles op te ruimen, het zand lag zowel op de rijstroken richting binnenland als in de richting van de kust. In beide richtingen moest het verkeer over één rijstrook worden geleid.

Lange files

Het duurde niet lang of er stonden lange files in beide richtingen. De file naar de kust reikte tot Ruddervoorde op de E403. Via de radio werden vrachtwagenchauffeurs die richting haven Zeebrugge reden, verwittigd om op de E40 in Aalter de snelweg te verlaten en via de N49 naar Zeebrugge te rijden.

Rond de middag waren de grootste takel- en opkuiswerken achter de rug en kon het verkeer terug normaal rijden op beide rijvakken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio