Nieuwe partij Aspirant daagt Lijst Burgemeester uit

Nieuwe partij Aspirant daagt Lijst Burgemeester uit

Vincent Devos wil weerwerk bieden.djw Foto: © djw

SPIERE-HELKIJN - Er komen dan toch gemeenteraadsverkiezingen in Spiere-Helkijn. Vincent Devos richtte de partij Aspirant op en daagt de burgemeester uit.

Aangezien er in Spiere-Helkijn maar één politieke partij zou opkomen, zag het er lang naar uit dat verkiezingen niet nodig zouden zijn op 14 oktober. Maar gemeenteraadslid Vincent Devos richtte de nieuwe partij Aspirant op en daagt de Lijst Burgemeester van burgemeester Dirk Walraet uit.

Oppositie nodig

'Ik heb er lang over nagedacht', zegt Devos, die nu zes jaar actief is in de gemeentepolitiek. 'Toen fractiewoordvoerder Jean-Pierre Maes van onze oppostiepartij Accent stopte, vond ik het niet kunnen dat er niemand weerwerk zou bieden. Ik waardeer burgemeester Walraet, maar het is beter voor de democratie dat er ook een tegenpartij is. Het zal moeilijk zijn, nu ben ik het enige lid van Aspirant, maar ik hoop medestanders te vinden. Ik kreeg al veel schouderklopjes.'

Devos wil een volledige lijst samenstellen met elf kandidaten. 'Ik denk vooral aan de continuïteit. De burgemeester heeft ons dorp groot gemaakt en laat het ook draaien zoals het moet. Maar wat na hem? Ook dan moeten we het beleid bestendigen. Daarom heb ik Aspirant opgericht.'

Burgemeester Dirk Walraet vindt het prima dat er zich een tweede partij aandient. 'Het is normaal dat de kiezer kan kiezen uit verschillende partijen. Dat is een gezond principe', zegt hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio