Burgemeester Georges Couck neemt ontslag

Burgemeester Georges Couck neemt ontslag

Georges Couck.rr Foto: © CVG Carol Verstraete

DENDERLEEUW - Burgemeester Georges Couck (SP.A) gooit de politieke handdoek in de ring en neemt op 1januari 2011 afscheid van zijn burgemeesterssjerp.

Georges Couck is een monument in de Denderleeuwse politiek en het voortijdige afscheid van de socialistische burgemeester is een volslagen verrassing. Intimi daarentegen wisten wel dat de 65-jarige burgervader het fysisch steeds zwaarder had om zijn ambt optimaal uit te voeren. Na een politieke carrière van veertig jaar besloot Couck nu om vrijwillig plaats te ruimen.

Couck stapte in 1970 in de politiek en werd bij zijn eerste verkiezingsdeelname meteen verkozen op de lijst van de toenmalige BSP. In 1971 ging Couck aan de slag als OCMW-voorzitter en raadslid. Van 1977 tot 1988 zetelde de leraar met rust in de oppositie, maar van 1989 tot en met 1994 voerde Couck een eerste mandaat uit als burgemeester in een paarse coalitie. In 1995 werd Couck voor een tweede keer naar de oppositiebanken verwezen voor een periode van twaalf jaar. In 2007 keerde Couck terug door de grote poort als burgemeester in een coalitie van SP.A en CD&V. Couck oefent ook een mandaat uit als bestuurder van de sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco en meldde in vertrouwde kring dat hij er op het einde van het jaar wegens gezondheidsredenen na 10 jaar als burgemeester een streep onder trekt. Couck werkte altijd in het onderwijs. Na een regentaat Nederlands, Engels en geschiedenis behaalde Couck het diploma van licentiaat in de geschiedenis. Couck groeide op in de stationsbuurt en stond pal achter het masterplan dat stationsbuurt en centrum nieuw leven moet inblazen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio