Revalidatieziekenhuis krijgt handbikes cadeau van advocaten

Zeven handbikers nemen deel aan loopwedstrijd

Zeven handbikers nemen deel aan loopwedstrijd

archieffoto Foto: rr

ANTWERPEN/EDEGEM - Ook handbikers kunnen zich zondag uitleven op de loopparcours van de Ten Miles. Dankzij een weldoener kan het Edegemse revalidatieziekenhuis RevArte zeven deelnemers aan de start brengen.

Voorafgaand aan de DVV Short Run gaat omstreeks half twee een recreatieve wedstrijd voor handbikers van start. Twee jaar geleden werd op de 10 miles al eens een demonstratierace voor handbikers georganiseerd. Dit jaar komt er een vervolg en organiseert men zowel een competitieve als een recreatieve race. Voor de recreatieve race zijn zeven deelnemers ingeschreven, voor de competitieve elf.

De zeven recreatieve deelnemers komen niet toevallig uit hetzelfde revalidatieziekenhuis, met name RevArte in Edegem. In dat centrum revalideren mensen die motorische problemen of hersenletsels opliepen. Ward Janssen, die een tijd geleden een been verloor, is één van de deelnemers. ‘En dat is lang niet zo evident', zegt hij. ‘Normaal is een handbike enorm duur, gelukkig stelt het revalidatiecentrum ons enkele fietsen ter beschikking. Daarmee halen we soms een aanzienlijke snelheid, en met de wind in je haren geeft dat een zalig gevoel.' Vroeger was Ward vrij sportief. ‘Fysiek zou het dus geen groot probleem mogen zijn, maar het technische aspect mag niet worden onderschat.'

Bewegingscoach Ann De Weerdt beaamt dat. ‘Vooral sturen is moeilijk en vergt enige trainingsopbouw', weet ze. Ann en haar collega Koen Moyson begeleiden de revaliderende deelnemers tijdens hun trainingen. ‘Voor sommigen is de tocht een fysieke uitdaging, anderen zullen er volop van kunnen genieten', denkt Ann.

Het revalidatieziekenhuis kreeg de fietsen aangeboden door het Antwerpse advocatenkantoor Corbus. ‘Enkele van onze personeelsleden kwamen met RevArte in contact via familie en vrienden die er revalideerden', zegt Piet De Keersmaecker. ‘En aangezien we toch nadachten over mogelijke sponsoring, besloten we het geld in te zetten voor een goed doel.'

Op de 10 miles zullen RevArte en Corbus een eigen standje hebben, waar de deelnemers worden ontvangen en na afloop het glas kunnen heffen op een bijzondere dag.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio