Lijst Burgemeester bijna volledig rond

Lijst Burgemeester bijna volledig rond

Foto: rds

AFFLIGEM - In Affligem maakte burgemeester Walter De Donder de op drie na volledige namenlijst bekend van zijn Lijst Burgemeester. Dat wordt net als in 2006 een samengaan van CD&V, SP.A, Groen/APA en enkele onafhankelijken. Een volgorde bij de kandidaten werd nog niet bekendgemaakt.

Alle uittredende mandatarissen van CD&V en ook uittredend OCMW-raadslid Arlette De Wachter (SP.A) zijn opnieuw kandidaat. Ook OCMW-raadslid Hil D'Haese, die onlangs haar partijkaart van de N-VA inleverde, staat als onafhankelijke op de lijst, net als oud-schepen Wiske Bosteels, één van de vijf verkozenen in 2006 op de lijst van burgemeester Leo Guns, die Guns kort nadien de rug toekeerden.

Nieuwe namen bij de jongeren zijn Aster François, Brecht Nevens en Thomas Dekens. Een andere nieuwkomer is Gerda Van Geite. Voorts keert oud-OCMW-voorzitter Albien Van Holsbeeck terug op de lijst, samen met dochter Greet. De kandidaturen van Herman Steppe en Aster Van Avermaet raakten al eerder bekend.

Voor Groen/APA is Piet De Bisschop kandidaat, net als in 2006.

Globaal is vooral de ACW-strekking sterk vertegenwoordigd met negen kandidaten. CD&V is ook nog in onderhandeling met drie ‘witte konijnen', waarvan de namen later volgen.

Leuk detail: de twee jongste vrouwelijke kandidaten, Karen D'Haeseleer en Iris Depoorter, zijn allebei zwanger.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio