Wielrennen Junioren Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo

Pyfferoen wint, Glenn Debruyne beste Brabander

Pyfferoen wint, Glenn Debruyne beste Brabander

Miel Pyfferoen was de snelste in Korbeek-Lo voor Seppe Verschueren en Wouter Leten. Luc Verbruggen Foto: © Vel

KORBEEK-LO - De zeventiende Vlaams-Brabantse Pijl, een proef voor de Beker van België voor junioren in Korbeek-Lo, werd al na 40 km in een beslissende plooi gelegd toen zestien renners aan de haal gingen. Ze werden niet meer bijgehaald.

Zij reden dan ook ruim 70 km aan de leiding en ondanks diverse aanvalspogingen werd het pleit in de spurt beslecht. Ruddervoordenaar Miel Pyfferoen behaalde hierin zijn tweede zege van het seizoen. Hij klopte Seppe Verschuere van Balen BC en Wouter Leten uit Kaulille. Achtste en enige Brabander in dit gezelschap werd Vilvoordenaar Glenn Debruyne, een resultaat waarover hij zich achteraf opgetogen toonde.

'Ik had dit inderdaad niet verwacht', straalde hij. 'Het gaat tenslotte om een interclub en ik ben per slot van rekening nog maar een eerstejaars. Ik kende overigens geen enkele moeite om het tempo te volgen. Integendeel zelfs, ik poogde er in de finale nog van onder te muizen, maar werd weer gegrepen. In de spurt eindigde ik dan achtste. Als het op massaspurten aankomt, schiet ik over het algemeen tekort, maar stormen wij met een beperkt groepje naar de streep dan kan ik mijn mannetje staan. Het kan desnoods echter ook op een andere manier, want onlangs won ik in Opwijk na een solo van 20 km.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio