Buggenhout in de ban van de Ronde

Buggenhout in de ban van de Ronde

Foto: © Pierre Van Rossem

BUGGENHOUT - Buggenhout houdt van koers, zo bleek gisteren opnieuw tijdens de proloogtijdrit van de Ronde van België voor eliterenners. Die lokte veel volk naar het centrum, waar vertrek en aankomst van de rit amper een zucht van elkaar verwijderd lagen.

Op sommige plaatsen achter de dranghekken was het dringen maar langs het 5,6kilometer lange parcours, beveiligd door zeventien politieagenten en 42 seingevers opgetrommeld door de organiserende wielerclub De Goeien, was het rustiger.

De drukte was vooral merkbaar bij de invalsroutes. 'Jammer dat hier zo weinig cafés zijn', moest een Lebbekenaar kwijt. Bij die oorden van lafenis was de belangstelling inderdaad duidelijk groter.

Veel volk zocht ook de rennersbussen op. Tom Boonen of Philippe Gilbert die zich in het zweet des aanschijns voorbereiden op de rollen, dat wilden de supporters niet missen.

Na de wedstrijd, kreeg een resem Vlaamse zang- en showvedetten op het kerkplein een podium. Achtereenvolgens Bart Kaëll, Laura Llynn, Lasgo, Sven Ornelis en dj Joost maakten daar gretig gebruik van. Ook dan genoten de Buggenhoutenaars volop.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio