'Godslasterend' toneelstuk uitgesteld door stank

'Godslasterend' toneelstuk uitgesteld door stank

De betogers beweerden niets te maken te hebben met de irritante geur. Foto: dbw

ANTWERPEN - Een controversieel toneelstuk in deSingel moest gisteren bijna drie uur uitgesteld worden door een irritante geur in het verluchtingssysteem, vermoedelijk door een stinkbom. Enkele religieuze groepen protesteerden op dat moment tegen het 'godslasterlijk' stuk, maar beweerden met de stank niets te maken te hebben.

De voorstelling 'On the concept of the face, regarding the son of God' kon uiteindelijk rond 22.45 uur van start gaan. De brandweer had de zaal eerder op de avond wel vrijgegeven omdat er geen giftige stoffen aanwezig bleken te zijn, maar de irritante geur bleef maar aanhouden.

Een honderdtal bezoekers heeft de hele tijd in de foyer van deSingel gewacht. Zij kregen een drankje aangeboden. Een vijftigtal anderen kozen er in de loop van de avond voor niet langer te wachten en huiswaarts te keren.

Aan de kiosk van het Koning Albertpark hadden verschillende katholieke groeperingen verzamelen geblazen om te protesteren tegen het toneelstuk . Dat stuk van de Italiaan Romeo Castelucci werd gisteren voor de eerste keer opgevoerd in deSingel. De betoging werd georganiseerd door het broederschap Sint Pius X, maar werd opgevolgd door andere katholieke groeperingen. Op het einde van de voorstelling wordt het gelaat van Christus besmeurd met uitwerpselen, wat voor de actievoerders totaal onaanvaardbaar is. De politie begeleidde de betogers tijdens een 'eerherstellende' tocht, die van de kiosk in het Koning Albertpark tot aan deSingel liep. In de betoging liepen opvallend veel jongeren mee.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio