Kapellenrecycleert.be verkleint afvalberg

Kapellenrecycleert.be verkleint afvalberg

Vader Peter Brosens en zoon Nick,
de breinen achter de website.env
Foto: © env

KAPELLEN - Met hun website www.kapellenrecycleert.be willen Kapellenaar Peter Brosens en zijn zoon Nick de afvalberg in hun gemeente helpen verkleinen.

Kapellenaren die spullen hebben die ze niet meer gebruiken, kunnen die gratis online plaatsen met de bedoeling ze weg te geven aan iemand die ze wel kan gebruiken. Wie iets nodig heeft en het op de website ziet staan, kan contact opnemen met de gever om de spullen te komen afhalen. 'Alles is gratis, ook voor verzending mag geen geld gevraagd worden', zegt Peter.

Peter volgde een aantal jaren avondschool programmeren en zijn zoon koos voor een opleiding 'commercieel webverkeer'.

'Ik wilde na mijn opleiding graag iets nieuws uitproberen. Toen ik een tijd geleden het grof vuil zag buiten staan, dacht ik terug aan de tijd van toen en zag ik mensen rondsnuffelen tussen de spullen. De idee ontstond om een digitale 'snuffelmarkt' te lanceren', zegt Peter.

Alles gratis

Peter en Nick kozen voor een forum zodat gever en krijger gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen. 'De opzet is niet commercieel. We willen gewoon een gezellige sociale site proberen uit te bouwen, waar alles gratis is. Dat is de enige echte voorwaarde. Mooi meegenomen is dat we de afvalberg mee proberen te verkleinen', aldus nog Peter.

Peters vrouw zette alvast zes mosselborden die ze niet meer gebruikt, online.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio