Buurt protesteert tegen nieuwe Lidl

Buurt protesteert tegen nieuwe Lidl

De buurtbewoners zijn vooral bang voor een verkeersinfarct.kfe Foto: © koen fasseur - Raymond van Beyga

WUUSTWEZEL - Lidl kreeg de toelating om een supermarkt te bouwen aan de Bredabaan, op het domein van de vroegere burgemeester Deckers. De buurt vreest een verkeersinfarct en protesteert.

Lidl zal een supermarkt bouwen op het domein-Deckers. De villa met een domein vol hoge bomen ligt naast het postgebouw en in de omgeving van de scholen uit de Kloosterstraat. Het groen moet plaats maken voor een gebouw met een oppervlakte van 1250vierkante meter en een hoogte van bijna 6meter. Het openbaar onderzoek loopt tot 8februari. Maandag overhandigen de buren een bezwaarschrift. 'Het bezwaarschrift is gebaseerd op drie peilers: de veiligheid, de leefbaarheid en de lokale economie', zegt Etienne Debaecke namens de buurtbewoners. 'Wat de verkeersveiligheid betreft, is het onverantwoord om een extra supermarkt in te planten aan de Bredabaan in het centrum. Het is nu al dikwijls veel te druk. Een risicoanalyse zou aanduiden dat dit plan onverantwoord is. Nog meer verkeer met een parking met in- en uitritten leidt tot een verkeersinfarct', zegt een andere buurtbewoner. De buurtbewoners vrezen ook voor de leefbaarheid. Ze vrezen voor geluidshinder van de koelcellen. 'We verwachten problemen met de frigotrucks en hun bijhorende koelinstallaties. Het gebouw zal ook een lelijke smet werpen op het dorpsuitzicht en onze leefomgeving. Alle groen zou verdwijnen en er zouden slechts lage struiken worden aangeplant als bufferzone. Dit is wel een kleine, maar toch een groene long in hartje Wuustwezel. We vragen een andere bestemming: woongelegenheid zou veel beter uitkomen voor de jonge bevolking', zegt Debaecke. 'Er zijn al voldoende goedkope supermarkten in Wuustwezel en we vrezen nieuwe concurrentie voor de kleine zelfstandigen. Met de Lidl krijgen we een overconcentratie van winkels.'

Volgens het gemeentebestuur voldoet de Lidl aan de normen en is alles wettelijk in orde. Het gemeentebestuur vroeg een bufferzone van 6meter en overdekte ruimte voor de koelwagens om de geluidshinder te beperken. De parking voor 70wagens moet openbaar worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio