Club Brugge praat met Venezolaanse middenvelder

Club Brugge lijkt op weg om na Bernt Evens (Westerlo) een tweede aanwinst voor volgend seizoen vast te leggen. Ronald Alejandro Vargas staat dicht bij een overgang naar blauw-zwart. Het betreft een Venezolaanse flankmiddenvelder van Caracas FC, de nummer twee in de Venezolaanse competitie. Club Brugge weigert commentaar te geven maar zijn zaakwaarnemer bevestigt dat blauw-zwart contact opnam met de speler. Ook AA Gent wilde Vargas binnenhalen, maar trekt allicht aan het kortste eind.

Het 21-jarige lichtgewicht (67 kilogram voor 1,74 meter) scoorde dit seizoen al 7 keer in 25 wedstrijden. In 2005 nam de jeugdinternational deel aan het Zuid-Amerikaans landenkampioenschap voor nationale teams onder 20 jaar. Vargas maakte furore, maar werd nadien beschuldigd van nandrolongebruik. In beroep werd hij echter vrijgesproken door de Venezolaanse voetbalbond. Sinds twee seizoenen is hij een vaste waarde in de eerste ploeg van Caracas. In februari van dit jaar debuteerde Vargas in een vriendschappelijk duel met Haïti voor de nationale A-ploeg van Venezuela. Inmiddels verzamelde hij drie caps. (kvu, bla)Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.