Gewezen loopkampioen en politicus Remi Boterberg overleden

Gewezen loopkampioen en politicus Remi Boterberg overleden

hls Foto: © Herman Laneau

LEDE - Bekende Papegemnaar Remi Boterberg is op 86-jarige leeftijd overleden. Remi Boterberg was vooral bekend om zijn sportieve prestaties. In 1943 was hij de eerste atleet van Vlierzele Sportief en hij behaalde verschillende kampioenstitels als loper. Op zijn 70ste behaalde hij nog een podiumplaats op het Europees kampioenschap in Athene. Op het wereldkampioenschap in Toronto behaalde hij de tweede plaats.

Als tachtiger liep hij nog geregeld rondjes in de Papegemse straten. Door zijn constant onvermoeibaar loopritme werd hij in de volksmond 'de diesel van Papegem' genoemd. Op 85-jarige leeftijd liep hij bij wijze van fitness in zijn woning in Papegem dagelijks nog een tiental keren de zoldertrap op en af.

Beroepsmatig startte hij als opzichter in de Vlierzeelse weverij Mertens, die jarenlang geleid werd door Leon Buyle, de stichter van Vlierzele Sportief. Daarna startte Boterberg een eigen confectiebedrijf onder de naam Botex. Boterberg heeft ook een verleden als Vlaamsgezind politicus. Van 1976 tot 1982 was hij gemeenteraadslid in Lede voor Lede '77. Zijn afscheidsviering heeft op zaterdag 30 oktober om 11.30 uur plaats in de Sint-Fledericuskerk van Vlierzele.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio