Oude motoren rijden veteranentour

Oude motoren rijden veteranentour

Voorzitter John De Bock (derde van links) kan rekenen op zijn medewerkers Dirk Droessaert, Pieter Janssens, Alfons Droeshout, Antoine Adam en Jo De Block. rst Foto: © Ren Stevens

BERLARE - De Berlaarse Oldtimer Motorvrienden (BOM) organiseren op 25 en 26 juni een tweedaagse rondrit voor oude motoren aan het Donkmeer.

BOM werd negen jaar geleden opgericht door enkele vrienden die dezelfde passie delen: met oude motoren rijden en die restaureren. 'Ons doel is de motorgeschiedenis voor het nageslacht te bewaren', zegt voorzitter John De Bock.

De BOM's Veteranentour is een tweedaagse rondrit voor motoren van voor 1960 met vertrek en aankomst aan de Festivalhal aan het Donkmeer. Op zaterdag 25 juni rijden ongeveer 200 deelnemers van 6 nationaliteiten langs een uitgestippelde route van 700 kilometer naar Houffalize, om de dag nadien naar Berlare terug te keren. 'Geen snelheidswedstrijd, want er mag slechts gemiddeld 42 km per uur gereden worden', aldus parcoursbouwer Jo De Block.

'Overtreders vliegen er onverbiddelijk uit.'

Je kan de start zaterdagmorgen meemaken tussen 7 en 8 uur. Zondag vanaf 16.30 uur is iedereen welkom aan de Festivalhal, waar de eerste oldtimers opnieuw verwacht worden.

www.bomberlare.be en info@bomberlare.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio