Hippe onlinewinkel kiest voor Boomsesteenweg

Hippe onlinewinkel kiest voor Boomsesteenweg

Foto: © credit

WILRIJK - Aan de Boomsesteenweg in Wilrijk werd gisteren het nieuwe Antwerpse filiaal van onlinewinkel Coolblue geopend.

Het verhaal van Coolblue leest als een sprookje. Wat begon in een studentenkamer in Rotterdam, groeide in enkele jaren uit tot de grootste online retailwinkel in de Benelux. Het bedrijf kende de laatste jaren een enorme groei en ontvangt jaarlijks 40miljoen online bezoekers uit België en Nederland. Het bedrijf omvat 163webshops, die zich specialiseren in specifieke elektronische producten. Van die producten worden praktisch alle merken en modellen aangeboden.

'Omdat we merkten dat klanten voor advies en herstellingen liever naar een fysieke winkel komen, openden we drie vestigingen in Nederland en één in België', zegt Benelux-manager Pieter Zwart. Hij werd in Nederland tot manager van het jaar verkozen. De vroegere Antwerpse vestiging was gelegen aan de Ankerrui. Maar daar was de ruimte beperkt en moesten de klanten betalen voor een parkeerplaats. 'En dat is tegen onze filosofie', zegt Zwart. 'We willen het de klanten zo eenvoudig mogelijk maken.' Met de opvallende fysieke aanwezigheid in Antwerpen hoopt Pieter Zwart de naambekendheid van CoolBlue te vergroten. Ondanks het grote aantal klanten, kent slechts 1percent van de Belgen en de Nederlanders het bedrijf. 'Daar moet dringend verandering in komen', beseft Zwart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio