Stefaan Mannaert wil met zijn restaurant Beukenhof naar een hoger niveau

Met dank aan fornuis van sterrenchef

Met dank aan fornuis van sterrenchef

Het restaurant Beukenhof wil een trapje hoger.MDG

LUMMEN - Het restaurant Beukenhof in Lummen bestaat al jaren, maar wil nu nog meer uitbreiden op culinair vlak en doet daarvoor een beroep op het vroegere fornuis van sterrenchef Christian Denis van Clos Saint Denis.

Het koppel Peggy Claes en Stefaan Mannaert is al van 2000 de eigenaar van restaurant/brasserie Beukenhof in Lummen. Daarvoor waren ze ook al zeven jaar de uitbater. 'We zijn inderdaad zeventien jaar geleden begonnen als uitbaters van een gelegenheid die meer gericht was op het drinken dan eten', zegt eigenaar en chef-kok Stefaan Mannaert.

'Van daaruit zijn we gegroeid naar een eetgelegenheid met eerst wat snacks en daarna een volledige kaart met menu. Vanaf 2000 zijn we dan de definitieve eigenaars geworden en hebben we nog wat kunnen uitbreiden tot op de dag van vandaag waar er zich weer een nieuwe uitdaging aanbiedt.'

Stefaan wil namelijk een stapje verder zetten op culinair vlak. 'Onze kaart zal blijven, maar onze menu's zullen aangepast worden zodat we kunnen laten zien dat we meer kunnen dan alleen een biefstuk bakken. De kaart blijft omdat we tenslotte groot zijn geworden met bijvoorbeeld ons beukengras.'

Opmerkelijk detail in het verhaal: Stefaan gaat deze uitdaging aan met een nieuw fornuis in zijn keuken en niet zomaar een, maar wel het vroegere fornuis van sterrenchef Christian Denis van het tweesterrenrestaurant Clos Saint Denis in Kortessem dat in april zijn deuren sloot. Denis hield begin mei een totale uitverkoop van al zijn spullen.

'We zijn zeer tevreden met deze aankoop', zegt Mannaert. 'We wisten al voor de uitverkoop van de spullen in het restaurant Clos Saint Denis dat het fornuis weg mocht. Ik heb toen onmiddellijk gebeld naar Christian met de vraag of ik het mocht hebben, niet alleen omdat Christian er op gebakken heeft, maar ook door de prima kwaliteit van het fornuis.'

'Er zijn namelijk toch wel wat verschillen tussen zijn fornuis en het vorige dat ik gebruikte. Zo is er bijvoorbeeld meer hitte op de plaat, maar veel minder warmte gericht op ons lichaam. Echt een groot voordeel.'

Christian Denis was volgens Mannaert ook heel tevreden dat zijn fornuis niet verloren ging, maar werd doorgegeven aan een andere keuken. 'Hij zei een tijdje geleden tegen mij: Ik verkoop mijn fornuis aan jonge, dynamische keukenmensen en dat doet me plezier.'

Ondanks de vernieuwingen droomt Mannaert nog niet van zijn eerste ster. 'Dat is zeker nog niet aan de orde. We willen geen stappen overslaan in ons groeiproces.' Zijn vrouw Peggy bevestigt: 'Bij ons staan de sterren in de keuken en daar staan ze goed'.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio