Artsen houden 5-jarige jongen in kunstmatige coma

Kleuter kritiek na verdrinking in Genk

Kleuter kritiek na verdrinking in Genk

Het zwembad in Genk waar het dramatische voorval zich afspeelde. vrs Foto: © vrs

GENK - Een jongetje van vijf jaar uit Genk is kritiek nadat hij zaterdagavond verdronk in het stedelijk zwembad van Genk. Hij werd overgebracht naar UZ Leuven.

Een vijfjarig jongetje uit Genk is zaterdag omstreeks 18 uur in kritieke toestand overgebracht naar de campus Sint-Jan van het ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), nadat hij verdronken was in het stedelijk zwembad aan de Emiel Van Dorenlaan in Genk.

Volgens de redders kan de jongen niet erg lang onder water geweest zijn. Het water stond op dat moment zo'n meter hoog. De kleuter kreeg heel wat water binnen en de ervaren redders snelden toe om de jongen te reanimeren en om het water uit de longen te krijgen.

'Het is een erg spijtig ongeval en ons personeel heeft zeer snel gereageerd. Het toegesnelde mug-team en ambulancepersoneel nam de reanimatie over', zegt burgemeester Wim Dries (CD&V).

De jongen zwom samen met zijn papa en zus in het zwembad toen hij onder water ging.

Zaterdagavond rond 20.30 uur werd het slachtoffertje van het ZOL naar UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht. Hij wordt daar in een kunstmatige coma gehouden. Zijn toestand is volgens de Genkse burgemeester nog steeds kritiek. De coma is uit voorzorg. Hoe lang zijn hersenen zonder zuurstof zijn gebleven, is niet exact geweten. Wellicht was dat niet zo lang.

'Het is meer dan dertig jaar geleden dat er hier zo'n zwaar ongeval gebeurde en we blijven de strengste toezicht- en veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Er zijn ook steeds voldoende redders aanwezig en hen valt absoluut niets te verwijten', verzekert burgemeester Dries. 'Ons reddend personeel krijgt nu begeleiding van slachtofferhulp om het dramatische voorval te verwerken.'

Het stedelijk zwembad kan elke zaterdag rekenen op zo'n driehonderd zwemmers. Na het ongeval moest iedereen het zwembad verlaten. Zondag werd het zwembad weer geopend.

Het parket deed een informatief onderzoek maar nam geen maatregelen, laat de burgemeester weten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio