Politie laat handelaar bord wegnemen na klachten

'Promotie met monokini is wansmakelijk'

Het monokini-bordje werd vervangen door een 'kuisere' versie. Vrouwen kunnen nu aardbeien gaan halen in kimono. nmi Foto: nmb

BLANKENBERGE - Rudy Broos van het Fruitpaleis moet van de politie zijn reclamebord verwijderen. Daarop staat te lezen: 'Wie aardbeien koopt in monokini, krijgt een bakje gratis'. Wansmakelijk, zo vinden sommigen.

Fruithandelaar Rudy Broos startte vorige week met een ludieke actie om de verkoop van aardbeien te promoten. Naast de aardbeien plaatste hij het bord Wie aardbeien koopt in monokini, krijgt een bakje gratis. De ludieke actie sloeg aan en de man kreeg al vijf dames over de vloer die met de glimlach ingingen op zijn stunt. Het initiatief stoot echter ook enkele mensen tegen de borst, die meteen de politie inschakelden. Volgens critici is de promotiestunt wansmakelijk en seksistisch.

Openbare zedenschennis

'Bij de politie zijn we niet puriteins ingesteld, maar het is onze taak om op deze klacht in te gaan. We kunnen best begrijpen dat het om een ludieke actie gaat, maar om een polemiek te vermijden, hebben wij de uitbater aangeraden om het bord weg te nemen. Komen er nog klachten, dan kan de man aanzien worden als mededader die aanleiding geeft tot openbare zedenschennis. Dat strandgasten op honderd meter van zijn zaak in monokini op het strand liggen, is een andere zaak. Dames in monokini mogen zich evenwel niet op de zeedijk begeven', zegt korpschef Hans Quaghebeur.

Geen negatieve reacties

Rudy Broos betreurt dat een ludieke actie zo'n vaart moet lopen. 'Wij hebben nog geen enkele negatieve reactie gekregen van de klanten. Zelfs op Facebook regent het leuke reacties. Ik denk dat het slechts een probleem zal zijn als de politie iemand op heterdaad kan betrappen, maar ik zie het niet gebeuren dat agenten een volledige dag in mijn zaak staan te wachten. Om enigszins tegemoet te komen aan de vraag, heb ik een tweede bord gemaakt met de tekst Wie in kimono de zaak betreedt, krijgt een bakje aardbeien gratis', besluit een lachende Rudy Broos.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio