'Een hechte groep'

VOETBAL 2de PROVINCIALE B Nico Valori en Eendracht Termien kronen zich tot kampioen

VOETBAL 2de PROVINCIALE B Nico Valori en Eendracht Termien kronen zich tot kampioen

Nico Valori: 'Ik doe mijn hoed af voor het bestuur.' Yorick Jansens Foto: © Yorick Jansens

GENK - De vreugde omwille van het behalen van de titel in 2de provinciale bij Eendracht Termien kende een grote uitbarsting. Jarenlange arbeid om de verloren plaats in eerste provinciale terug op te eisen, werd succesvol afgerond. Termien wil verder aan de ploeg bouwen.

Termien onderging een totale metamorfose.

Leon Muffels, die als sponsor alles voor het zeggen had, werd vervangen door een team van bestuursleden. Men bouwde een nieuwe cantine en men bouwde gestadig aan een nieuwe ploeg.

De zwakke elementen werden vervangen, zodat men nu over een sterk team beschikt dat zeker op zijn plaats staat in eerste provinciale.

'De meeste jongens die de titel behaalden, spelen al een drietal jaren samen', aldus middenvelder Nico Valori, die een jeugdproduct is van Eendracht.

'Onze grote sterkte is dat wij als ploeg speelden. Iedereen knokt voor iedereen. De echte mentaliteit van de Genkse wijk 't Hike'. In de eerste periode verloren wij haast niets. Iedere stelde immers bij aanvang van het seizoen dat wij kampioen zouden worden.'

'Wij hadden een mindere periode, maar als ploeg klommen wij uit het dal, met het gekende succes. Trainer Ronny Achten speelde bij deze promotie naar eerste provinciale een zeer grote rol. Hij gaf, ook in een mindere periode, vertrouwen en tilde ons naar een hoger niveau.'

Ronny Achten

'Ook op het tactische vlak is Ronny Achten werkelijk een geweldig trainer. Toen wij onze voorsprong op Neeroeteren-Maaseik zagen slinken, kwam de ervaring van doelman Vincente, voorspeler Distelmans en de getalenteerde Teelen naar boven.'

'Zeer belangrijk voor ons team was doelman Vincente. Hij coacht van achteruit iedereen zeer goed. Is zeker van het plukken van de lange bal, komt zeer goed uit en heeft mooie saves in huis. Zo'n keeper geeft vertrouwen aan de verdediging.'

'Middenvelder Stefan Teelen werkt voor de ploeg', vervolgt Valori.

'Belangrijk voor onze ploeg is dan ook het bestuur. Ik doe mijn hoed af voor wat het bestuur voor ons doet. Ik vermoed dat men met de versterkingen die men in huis haalde met het oog op volgend seizoen gewapend is om in eerste provinciale een plaatsje tussen de vijf eersten te behalen'.

Opmerkelijk is dat Stefan Teelen en Cedric Vanderelst, acht jaar na het behalen van de beker met Racing Genk nog eens in Genk feestend zijn door het behalen van de titel met Termien, zij het enkele reeksen lager met Eendracht Termien.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio