Negen verblijfplaatsen ontvangen Groene Sleutel

Negen verblijfplaatsen ontvangen Groene Sleutel

De Spaanjerd.ppn Foto: © Phillip Pergens

HASSELT / ZUTENDAAL / OPHOVEN / MAASEIK / PEER / LOMMEL - De verblijfparken De Spaanjerd in Ophoven en Heerenlaak in Maaseik kregen opnieuw een Groene Sleutel uitgereikt. In totaal ontvingen nog zeven Limburgse instanties de Groene Sleutel: Radisson Blu Hotel Hasselt, Domein Bokrijk, Center Parcs Lommel, Center Parcs Peer, Breugelhoeve Peer, Hopper Jeugdverblijf Overpelt en Camping Mooi Zutendaal.

Om de Groene Sleutel te krijgen, moet je een aantal voorwaarden naleven. Deze gaan van de registratie van het water- en energieverbruik tot een milieuactieplan, water- en energiebesparende maatregelen en je gasten aanzetten tot een milieuvriendelijk verblijf.

De Groene Sleutel is een programma van FEE (Foundation for Environmental Education) en heeft programma's lopen in zo'n veertig landen. Daarbij reiken ze Groen Sleutels en Blauwe Vlaggen (voor waterkwaliteit, nvdr.) uit. In Vlaanderen ligt het beheer bij de Vlaamse Koepel van Milieuverenigingen, Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio