Grondige renovatie begint in maart-april

Heel jaar lang werken op E313

GEEL - Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) trekt 112miljoen euro uit om de autowegen volgend jaar te verbeteren. Ook de geteisterde E313 komt aan bod.

Dat die renovatie geen dag te vroeg komt, weten de dagelijkse gebruikers van het stuk E313 tussen Ranst en de provinciegrens met Limburg. Gisteren nog moesten aan het wegdek richting Hasselt in Massenhoven en Herentals-Industrie dringende herstellingswerken worden uitgevoerd.

Minister Crevits wil niet alleen het wegdek verbeteren, ze wil de autowegen meteen ook ‘slimmer' maken en verder werk maken van dynamisch verkeersmanagement. Bij de uitvoering van wegenwerken wordt van de gelegenheid gebruikgemaakt om telematica-infrastructuur te installeren. Dat zal onder meer gebeuren bij de aanleg van de spitsstrook op de E313, gepland in de zomer van 2011. Die strook loopt van de Antwerpse ring tot Ranst, richting Hasselt.

Zeven dagen per week

De grondige renovatie tussen Ranst en Geel in beide richtingen zou starten in de periode maart-april. Verkeer blijft dan mogelijk, maar er moet over versmalde rijstroken worden gereden. Dat zal ernstige hinder veroorzaken. Om de overlast tot een minimum te beperken, wordt er 24 uur per dag en zeven dagen per week gewerkt.

Met de herstelling van de brug in Geel-Liessel zou al in januari worden begonnen. Die werken duren tot in april. Tijdens het werk aan de pijlers wordt het verkeer naar twee versmalde rijstroken rechts afgeleid, in beide richtingen. Wanneer de liggers en de veiligheidsvloer worden geplaatst, zal de E313 gedurende één weekend worden afgesloten richting Hasselt. Het verkeer moet dan de calamiteitenroute volgen tussen Geel-West en Geel-Oost. In dezelfde periode wordt de op- en afrit Geel-Oost aangepakt.

Nog in Geel wordt begonnen met de bouw van een nieuwe brug voor de Noord-Zuidverbinding. Het verkeer op de E313 zal daarvan aanvankelijk weinig hinder ondervinden.

Vanaf april gebeurt op de E313 ook structureel onderhoud op Limburgs grondgebied, tussen Tessenderlo en Ham.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio