Sneeuw belemmert ophalen huisvuil

ZANDHOVEN - De winterse omstandigheden veroorzaken problemen bij de inzameling van het afval. IGEAN en de gemeenten proberen de hinder tot een minimum te beperken. Toch is het niet altijd mogelijk het afval op te halen, zeker als er niet gestrooid is.

De ophaler probeert de straten te bedienen op de voorziene dag, als dat op een verantwoorde manier kan. Daarbij wordt prioriteit gegeven aan de inzameling van restafval. Als het afval niet werd opgehaald, haalt u het best terug binnen.

Door de slechte weersomstandigheden duurt het ophalen langer en wordt het afval vaak op andere tijdstippen opgehaald dan u gewoon bent. Zet uw afval 's morgens dus tijdig buiten.

IGEAN heeft voor de inzameling overeenkomsten met twee firma's. Vorige winter deden zich bij sneeuw en ijzel al heel wat problemen voor; dit jaar lijken de problemen nog groter. Een eigen ophaaldienst dringt zich dus op.

Op zijn webstek houdt IGEAN dagelijks een overzicht bij van de gemeenten en straten waar de inzameling niet kon doorgaan.

www.igean.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio