1STE PROVINCIALE

B. Van Dewoestijne - SC Blankenberge ‘Wij weten opnieuw wat we waard zijn'

BLANKENBERGE - Eernegem verloor wel met 3-1 van SC Menen maar in de tabel gaat het SK nog altijd geweldig voor de wind. SC Blankenberge maakte eindelijk weer een vuist in de 3-3 derby tegen FC Knokke.

‘Ik zette me optimaal in op training en dan word je beloond', lacht Bram Van Dewoestijne. ‘Twee keer na elkaar werd ik geselecteerd voor de vijftien. Vreemd eigenlijk, want als tweedejaarsstudent Frans-Russisch in Gent train ik wekelijks maar één keer mee. Natuurlijk hou je er een aangenaam gevoel aan over als het klikt met de trainer en als je vertrouwen krijgt. Coach Bleyaert levert dan ook prima werk en hij presenteert aangename trainingssessies', vindt de jongste Van Dewoestijne. Op die manier staan broers Tom en Bram allebei in de selectie. ‘Tom kende een moeilijk ogenblik maar nu is hij weer helemaal boven water. Als we zo hard blijven vechten voor mekaar, moet je met dergelijke spelerskwaliteit altijd je plaats in eerste provinciale behouden.'

‘Niemand betwist onze kwaliteiten. Sinds de derby met Knokke weten wij opnieuw wat we waard zijn en daarom boezemt de reis naar Eernegem ons geen angst in. Vooral het feit dat we tegen Knokke drie keer een achterstand ongedaan maakten, geeft ons moed. Morgen zullen we absoluut geen stapje opzij zetten. De periode dat we onze kopjes lieten hangen bij tegenslag, moet nu definitief voorbij zijn', stelt Bram Van Dewoestijne.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio