VOETBAL BEKER VAN BELGIË STANDARD-LIERSE

Wesley Sonck komt weer boven water bij Lierse en deelt op Sclessin mee in de feestvreugde

Wesley Sonck komt weer boven water bij Lierse en deelt op Sclessin mee in de feestvreugde

'We lieten zien dat we goed kunnen voetballen', haalt Wesley Sonck zijn gram. BELGA Foto: © BELGA

LIER - Wesley Sonck leek dood en begraven bij Lierse. De laatste drie maanden kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Tegen Standard kwam hij woensdag weer boven water. 'We lieten zien dat we goed kunnen voetballen', haalt Sonck zijn gram.

Invalbeurten van dertien en vier minuten tegen Beerschot en AA Gent, meer zat er de laatste weken niet in voor Wesley Sonck (33) bij Lierse.

Tot hij woensdagavond op Sclessin onverwacht 120 minuten aan de bak moest.

'Ik denk dat ik met de assist voor het derde doelpunt mijn steentje heb bij gedragen', klinkt de ex-international opgelucht.

In de eerste helft had Sonck een ondankbare rol. Ver van het doel van Sinan Bolat moest hij opboksen tegen het Braziliaanse centrale duo achteraan bij Standard, Kanu en Felipe.

'Leuk is anders', zegt hij. 'Ik moest voortdurend opboksen tegen twee kolossen. Maar ik deed mijn best voor het team.'

'In de tweede helft kwam ik steeds beter in de wedstrijd en kon ik me gemakkelijker laten terugzakken, omdat we met twee diep vooraan gingen spelen. Wanneer je alleen in de spits staat, moet je vooral ruimte maken voor anderen', geeft Wesley Sonck toe.

Voor de rust viel er ook niet veel te beleven. Op een poging van Yasser tegen de paal na.

'Het was een heel gesloten eerste helft. We wisten dat we hoe dan ook twee keer moesten scoren. Zonder in de val van Standard te lopen en blindelings aan te vallen. Ik vond niet dat wij het spel moesten maken.'

Marc Wilmots

'Na de rust speelden we fantastisch', gaat Sonck verder. 'Zelfs na de gelijkmaker van Standard waren we niet aangeslagen en gingen we vol voor de verlengingen. Vijf minuten voor het einde ging Boban Grncarov mee in de spits spelen. Hij stond op de goede plek en het was bingo.'

Het voorbereidende werk van Soufiane Bidaoui was weergaloos.

'Ik heb het al geregeld gezegd: als spits ben je afhankelijk van de aanvoer van de flank', aldus de 33-jarige aanvaller. 'Als je wil scoren, moeten de voorzetten van op de flank komen.'

'Soufiane is iemand die met een individuele actie het verschil kan maken en de ballen in de zestien meter krijgt. Ik was blij dat ik hem met een perfecte doorsteekbal op weg zette naar het doelpunt van de kwalificatie', is Sonck oprecht trots met zijn geniale ingeving.

Zelfs de Franstalige tv-commentatoren, co-commentator Marc Wilmots op kop, waren onder de indruk van Lierse en vonden de overwinning van Lierse zonder meer verdiend.

'Daar ben ik het absoluut mee eens', grijnst de aanvaller van Lierse. 'Standard heeft ons ongetwijfeld onderschat. Maar dat is niet ons probleem. De weg naar de Heizel en de bekerfinale ligt helemaal open. De competitie mag dan belangrijker zijn, een bekerfinale laten we niet liggen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio