Werken Diksmuidestraat in laatste fase

Werken Diksmuidestraat in laatste fase

Onder meer de nutsleidingen werden vernieuwd. pli Foto: © Piet Lesage

IEPER - Het einde van de werken in de Diksmuidsestraat komt in zicht. Ondertussen is de laatste fase van start gegaan vanaf de Janseniusstraat tot aan de Grote Markt.

Tussen de Janseniusstraat en de Grote Markt is de bestaande verharding opgebroken, zijn de nutsleidingen vernieuwd en een gescheiden rioleringssysteem en de bijhorende huisaansluitingen aangelegd. In de week van 12december volgt ook de vernieuwing van de openbare verlichting.

Ondertussen werden in het gedeelte van de Slachthuisstraat tot de Surmontstraat de kruispunten in beton gegoten en de rijweg, de voetpaden en de parkeerzones verhard. Tussen de Surmontstraat en de Janseniusstraat is gestart met de heraanleg van de voetpaden en de parkeerzones. Het gedeelte tussen de Slachthuisstraat en de Surmontstraat is vanaf deze week vrijgegeven, waardoor daar opnieuw plaatselijk en eenrichtingsverkeer mogelijk is. In het laatste stuk zullen eerst de voetpaden en parkeerstroken worden aangelegd om de werken te beëindigen met de aanleg van de rijweg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio