Veldrijden

Van Tichelt en Geerts winnen in Leopoldsburg

Van Tichelt en Geerts winnen in Leopoldsburg

Yorben Van Tichelt nben Foto: © Eric Noens

LEOPOLDSBURG - Yorben Van Tichelt (nieuwelingen) en Frederik Geerts (junioren) wonnen de cross rond het militair domein in Leopoldsburg.

Yorben Van Tichelt, ook een verdienstelijk BMX'er, heeft talent. Het technisch parcours bleek hem op het lijf geschreven en hij won met sprekend gemak bij de nieuwelingen, meteen zijn achtste zege.

Plaatselijk renner Ben Boets reed prima. De eerstejaars leidde de achtervolging op Van Tichelt en dat werd beloond met de tweede plaats. Gillian Veestraeten werd derde. Meteen is dit trio samen met Quinten Hermans favoriet voor het PK over twee weken in Peer.

Bij de junioren werd het een strijd tussen de ploegmaats Frederik Geerts en Maxim Panis. Na halfkoers reed Geerts weg. Panis, die nog wat naweeën had van de wedstrijd van zaterdag in Essen, werd tweede op bijna driekwart minuut van de Limburgse kampioen. Pieter-Jan Vanoverstraeten werd bijna anderhalve minuut later derde.

De aspiranten reden hun tweede Limburgse cross. Bij de 12-jarigen ging de zege naar Victor Vandebosch voor Arne Peeters en Jorne Boden. Miqélé Brulez won bij de 13-jarigen voor Thibaut Panis en Sander Crijns. Bij de oudste aspiranten won Jordi Vandingenen voor Yannick Peeters en Jonas Reuvers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio