Gooik

Burgemeester heeft nog lang verlanglijstje

Burgemeester heeft nog lang verlanglijstje

Foto: © Luc Schoonjans

GOOIK - Wie Gooik zegt, denkt meteen aan Michel Doomst (CD&V). Niet verwonderlijk, want de man is al 24jaar burgemeester. 'Ik ben een dorpsstrater', zegt hij.

Gooik is een landelijke gemeente waar open ruimte gekoesterd wordt en toch neemt de bevolking gestaag toe. Momenteel telt het dorp ongeveer 9.000inwoners. Het gevolg is dat de gemeenteraad zal uitbreiden van 19 naar 21zetels. Toen Michel Doomst 24jaar geleden burgemeester werd, kwam hij uit de oppositie. Onder zijn bewind veroverde de CD&V de absolute meerderheid.

Open VLD en SP.A trokken in 2006 met een gezamenlijke lijst naar de kiezer. De CD&V ging in kartel met de N-VA en wil dat ook in stand houden, maar officieel is er nog niets beslist. De oppositie met Filip Willems (Open VLD) en Mia De Vits (SP.A) is alert maar opbouwend. Vooral op het vlak van de collectorwerken langs de Leerbeek zijn de meningen verdeeld.

'Wij proberen binnen ons beperkt budget zo veel mogelijk te realiseren', zegt Michel Doomst. 'Gemakkelijk is dat niet, want van bovenaf proberen ze alsmaar meer kosten op ons af te wentelen en ik vrees dat het in de toekomst niet zal verbeteren. Maar dankzij samenwerking met de privé hebben we in Leerbeek en Oetingen betaalbare kavels kunnen kopen. Daar komen zes sociale woningen. In Kester komen er nog eens 22 bij. Er zijn ook heel wat hoeven die niet meer in werking zijn. Daar creëren we nu via het ruimtelijk structuurplan nieuwe mogelijkheden. We hebben op dat vlak goede ervaringen met de kasteelhoeve in Oplombeek. Daarnaast willen we ook de dorpskernen activeren, zeker met het oog op de vergrijzing, zodat winkels weer op loopafstand bereikbaar zijn.'

Het verlanglijstje van de burgemeester is lang. 'De dorpsscholen, de verkeersveiligheid, de thuiszorg en de kinderopvang zijn daarbij prioritair.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio