STREEKWIJZER

Paaseitjes in de sneeuw

Paaseitjes in de sneeuw

Foto: © mvn

Waarover praten mensen als ze geen interessant onderwerp vinden om over te praten? Juist, over het weer.

We horen nu maar weinig mensen klagen over het weer. De horeca-uitbaters aan onze kust hebben goede zaken kunnen doen. Ze maken zelden zulke warme winters mee, maar zo'n warm weer is goed voor de omzet. De suikerboeren zijn meer dan tevreden: nog nooit was hun productie zo groot als afgelopen jaar. En ook voor de bouwsector was het weer goed nieuws.

Natuurlijk zijn warme wintermaanden goed voor sporters. Fietsen op de rollen is dit jaar maar uitzonderlijk nodig geweest en ook het aantal loopkilometers zal bij veel sporters hoger liggen dan vorig jaar. Maar, het kan natuurlijk snel veranderen. Kijk maar naar de voorbije dagen. We hebben een eerste echte winterprik gevoeld. Opnieuw de winterjassen boven halen en ook een muts of handschoenen waren nodig. De winter laat misschien op zich wachten, maar ik denk dat de echte winterprik nog moet komen en dat heeft gevolgen voor wielerminnend Vlaanderen.

Ik herinner mij nog goed de hevige sneeuwval van enkele jaren geleden, in aanloop naar Omloop Het Nieuwsblad (toen nog Omloop Het Volk). Er viel zoveel sneeuw dat de wedstrijd op het laatste moment werd afgelast. Komt er nu nog winterweer waardoor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in sneeuw liggen? Misschien moeten we dit jaar wel paaseitjes zoeken in de sneeuw. Volgens mij zit die kans er dik in.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio