Paars-wit verder op Zuid-Amerikaanse spoor

Venezolaan Rosales dicht bij Anderlecht

Venezolaan Rosales dicht bij Anderlecht

Foto: ap

Anderlecht blijft verder de Zuid-Amerikaanse piste bewandelen. De Brusselse club staat op het punt om de Venezolaanse verdediger Roberto Rosales (18) van Caracas Futbol Club vast te leggen.

Nu de transfers van Frutos (inmiddels nadrukkelijk in de belangstelling van enkele clubs uit de Italiaanse Serie A) en Biglia meevallers van formaat blijken te zijn, doet Sporting Anderlecht er alles aan om in Zuid-Amerika vaste voet aan de grond te krijgen. Omdat het in Argentinië niet altijd financieel voor de hand ligt om er de betere spelers weg te plukken, richt paars-wit nu ook de steven naar de buurlanden. Manager Van Holsbeeck was enkele weken geleden zelf op scouting in het verre continent om zich van het aanwezige talent te vergewissen en de nodige contacten te leggen. De trip naar Brazilië en Venezuela is hem bijzonder goed bevallen. Hij overweegt zelfs om scout Werner Deraeve een tijdje in Zuid-Amerika te laten resideren.

De opgestarte arbeid lijkt alvast de eerste, concrete vruchten af te werpen. Anderlecht staat heel dicht bij een overeenkomst met de 18-jarige Roberto Rosales (20/11/88) van Caracas Futbol Club. Caracas is een traditierijke club in het Venezolaanse voetbal en staat momenteel tweede in de rangschikking, op twee punten van leider AC Mineros.

Rechtsachter

Roberto Rosales is een rechtsachter die voorbestemd lijkt om als stand-in te dienen voor de Pool Wasilewski. Als alles goed gaat met zijn reisschema, moet hij vandaag al medische tests kunnen afleggen.

Rosales geldt als één van de grootste talenten van zijn land. Op een internationaal landentornooi voor -20-jarigen werd hij recent nog uitgeroepen tot beste speler. Eind maart maakte de belofteninternational tot eenieders verrassing zijn debuut in Venezolaanse nationale ploeg. In de met 5-0 gewonnen oefenpot tegen Nieuw-Zeeland kreeg hij zijn eerste speelkansen van bondscoach Richard Paez.

Anderlecht haalde eerder ook al de jonge Braziliaan Felipe. Het is de bedoeling om jeugdige talenten vroegtijdig weg te kapen, zodat ze in alle rust de tijd krijgen om te wennen aan het Europese voetbal.

Corrigeer