Au Bain Marie

Een extra punt voor Au Bain Marie

Een extra punt voor Au Bain Marie

Marc en Isabel Nevejans en hun chefs zijn zeer tevreden met de score van 14 op 20. jdv Foto: © John De Vlieger

DEINZE - Het restaurant Au Bain Marie aan de boorden van de Leie stijgt op de waardeschaal van de GaultMillau-gids van 13 naar 14 op 20. Een resultaat waarmee de eigenaars Marc Nevejens en Isabel Deboel bijzonder blij zijn.

'Wellicht een bewijs dat we met onze equipe goed bezig zijn', zegt Marc Nevejans bescheiden. Zijn restaurant staat al jaren goed aangeschreven in de streek. 'Smakelijk eten, correct geserveerd in een behaaglijke omgeving en dat met zich op de Leie voor een verteerbare prijs', schreef een culinair journalist een paar jaar geleden.

Ondertussen is daar nog geen verandering ingekomen. Het verwondert de klanten niet dat ze hen bij GaultMillau beloonden met een onderscheiding en de zeer goede 14 op 20 score. 'We merken wel nog drempelvrees bij veel mensen', zeggen Isabel Deboel en Marc Nevejans, die in de herfst van 2002 het gastronomische restaurant Wallebeke kochten van de familie Boerjan. 'We leverden sedertdien inspanningen om kwaliteitsvolle en dagverse menu's aan te bieden tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. We proberen een hoog culinair niveau te halen zonder te overdrijven. Dat is ook zo met onze wijnkaart.'

De specialiteit is kabeljauwhaas geserveerd op ratatouille van krokant gegaarde groenten met schuimige mousselinesaus en keurig in vorm gesneden natuuraardappelen. 'Maar je kunt hier ook terecht voor een mooi stukje vlees met frietjes. En als we wild serveren, dan is onze garnituur niet beperkt tot een paar champignons. Kortom iedereen moet zich hier goed voelen.'

Marc prijst ook zijn ploeg. 'Ikzelf sta met drie medewerkers waaronder de chefs Peter Declercq en Stefan De Wulf in de keuken, terwijl mijn echtgenote de zaal runt. We gaan zeker niet zweven, maar die betere score werkt zeker stimulerend.'

www.aubainmarie.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio