Callas

Drie maanden na opening al in GaultMillau

Drie maanden na opening al in GaultMillau

Restaurant Callas van Niels De Landtsheer en
Lien Van Nevele is pas open en al bekroond. mye
Foto: © Erwin Mynsberghe

AALTER - Met een bijzonder mooie 14 op 20 prijkt het Aalterse restaurant Callas drie maanden na de opening al in de prestigieuze culinaire GaultMillau-gids.

Begin juli opende het koppel Niels De Landtsheer (24) en Lien Van Nevele (26) de deuren van hun restaurant Callas in de art decovilla aan de spoorwegtunnel in de Aalterse Stationsstraat. En met succes, want enkele maanden later staan ze al met een heel mooie score van 14 op 20 in de GaultMillau, naast de befaamde Michelin Gids, de bekendste waardemeter voor gastronomische kwaliteit.

'We zijn hier heel blij mee', klinkt het bij Niels en Lien. 'Te meer omdat de GaultMillau bekend staat als de gids van traditie.'

Twee bezoeken

Het koppel werd drie weken geleden met een brief van GaultMillau op de hoogte gebracht van hun score. 'We geloofden het eerst niet', lacht Lien. 'We dachten dat er iemand een grap aan het uithalen was, want er stond ook een spelfout in de brief. Maar toen we belden met GaultMillau bleek dat onze zaak de afgelopen drie maanden twee maal bezocht werd door een anonieme inspecteur. We kregen aan de lijn ook te horen dat dit niet gebruikelijk was voor een restaurant dat nog maar pas de deuren opende. Het moet dus wel goed geweest zijn.'

Waaraan is die hoge score volgens hen te danken? 'Ik denk vooral aan onze passie. Zo zullen we kwaliteit steeds boven kwantiteit verkiezen. Bijvoorbeeld liever een tafeltje minder in de zaal, omdat we dan pas de service kunnen bieden die we willen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio