Man breekt sleutelbeen in 'boomstammetjes' Plopsaland

Man breekt sleutelbeen in 'boomstammetjes' Plopsaland
DE PANNE - Een 42-jarige man uit Beveren-Waas heeft gisterochtend in het pretpark Plopsaland zijn sleutelbeen gebroken nadat een wagentje blokkeerde van de waterattractie 'de boomstammetjes' . De attractie werd onmiddellijk gesloten.

Het probleem ontstond aan de kleine liftbaan die de bootjes zo'n zes à zeven meter omhoog brengt. De wieltjes van een van de boten raakten geklemd in een brandslang die iemand op de rails had achtergelaten. De volgende bootjes botsten vervolgens tegen elkaar. Een kindje dat bij de man in het geklemde bootje zat, werd naar het tweede bootje doorgegeven. Toen de man zelf ook naar het tweede bootje wilde overstappen, gleed hij uit en brak zijn sleutelbeen. Er volgde een kort verblijf in het ziekenhuis.

Menselijke fout

'Wat die brandslang daar deed, is mij een raadsel', stelt algemeen directeur Steve Van den Kerkhof van Plopsaland. 'Op ongeveer zeven meter van de vaargeul ligt altijd een brandslang om water weg of bij te pompen. Personeelsleden van de technische dienst hebben die brandslang 'smorgens nog gebruikt. Maar bij een controle lag ze er zeker niet. Ik heb onmiddellijk de politie en het parket verwittigd en de attractie laten stilleggen.'

Het parket onderzocht de zaak en sloot sabotage niet uit. Uiteindelijk bleek het om een menselijke fout te gaan. 'Door verstrooidheid of vergetelheid heeft een technicus de brandslang laten liggen', zegt Van den Kerkhof. De attractie werd gisteravond opnieuw in gebruik genomen. (mma)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees