Kiest voor job als schooldirecteur

Joris Hindryckx (CD&V) stopt als burgemeester

Joris Hindryckx (CD&V) stopt als burgemeester

Foto: © Kurt Desplenter

HOUTHULST - Vanaf 18 april is Joris Hindryckx (CD&V) geen burgemeester meer in Houthulst. Hij laat zich vervangen door eerste schepen Ann Vansteenkiste en neemt zelf de portefeuille van financiën en dorpskernontwikkeling in handen.

'Vanaf het volgende schooljaar word ik algemeen directeur van de Katholieke Hogeschool (Katho)', vertelt burgemeester Joris Hindryckx (CD&V). 'Ik sta in de samenwerking van Katho en KHBO in voor het algemeen beleid. Dat is niet te combineren met het burgemeesterschap. Vandaar dat ik de sjerp aan de haak hang.' Neemt Hindryckx dan afscheid van de politiek? 'Nee, ik zeg de politiek niet vaarwel. Ik word schepen van financiën en dorpskernontwikkeling. Huidig eerste schepen Ann Vansteenkiste (CD&V) volgt mij op als burgemeester.'

Joris Hindryckx was een eerste keer kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 1994. Toen haalde hij 938 voorkeurstemmen. Hindryckx werd dat jaar schepen van financiën, lokale economie, ruimtelijke ordening en cultuur. Bij de lokale stembusslag van 2000 zag hij zijn stemmenaantal aandikken tot 1.303. En in 2006 schreef hij maar liefst 2.595 voorkeurstemmen op zijn naam. 'In 2001 was ik schepen van financiën. Toenmalig burgemeester Maria Vandenbussche nam halfweg de bestuursperiode ontslag en zo kreeg ik in 2003 het burgemeesterschap toegeschoven. In totaal ben ik dus negen jaar schepen en negen jaar burgemeester geweest', vervolgt Joris Hindryckx.

Groei en bloei

'Ik blik met tevredenheid terug op die achttien jaar actieve politiek. Mijn voornaamste realisaties zijn de uitbreiding van het bedrijventerrein, de schoolhervorming in deelgemeenten Jonkershove en Klerken, de oprichting van de buitenschoolse kinderopvang Houtekind en de bouw van ontmoetingscentra in Jonkershove, Houthulst, Merkem en Klerken. Ondertussen hebben Jonkershove, Merkem, Houthulst en Klerken een totaal vernieuwde dorpskern gekregen', aldus nog Hindryckx. 'Verder ben ik trots op de start van de toerismedienst Houthulst Prikkelt. Ik probeerde altijd een duidelijke, moderne en strategische visie te ontwikkelen. Die zorgde uiteindelijk voor de groei en de bloei die Houthulst de jongste tien jaar heeft gekend.'

Joris Hindryckx zal ook op 14 oktober geen lijsttrekker meer zijn voor CD&V. Die rol is voorzien voor de nieuwe burgemeester, Ann Vansteenkiste. Hindryckx duwt de lijst wel nog. Andere kandidaten zijn Ignace Morrent, Geert Van Exem, Eric Verbeure en Gino Keirsschieter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio