Michel Preud'homme had 'afloop al voorspeld'

'AA Gent moet reageren tegen scheidsrechters'

AA Gent-trainer Michel Preud'homme was niet te spreken over hoe ref Efong Nzolo de strafschopfases beoordeelde. Genk kreeg een lichte strafschop wél, terwijl AA Gent een duidelijker overtreding in de zestien meter niet kreeg gefloten.Preud'homme vindt nu dat AA Gent van zich moet laten horen. 'Het is aan de club om te reageren, want blijkbaar staat AA Gent niet op de kaart in het Belgische voetbal', aldus een ingehouden woedende Preud'homme.

'Het scenario voor deze wedstrijd lag al vast', verwees de Luikenaar naar de compensatie die hij had voorspeld nadat Racing Genk in de heenmatch een strafschop niet had gekregen.

Afgelopen weekend haalde Preud'homme al hard uit omdat Charleroi een strafschop had mogen nemen en AA Gent niet. Dit keer was hij korter van stof, maar toch konden zijn uitspraken alweer tellen. 'Ik heb me al laten neuken met geluid, nu doe ik dat in stilte. Als ik meer zeg, dan ben ik een slechte verliezer en een agressieveling', siste de Gent-trainer.

Preud'homme had wel lof voor zijn spelers. 'We hebben een sterke wedstrijd gespeeld en kansen afgedwongen. In een normale match zou het zijn gelukt om te scoren, maar nu ging de bal er niet in. Vooral die bal van Myrie op het einde had erin gemoeten.'

'Toch ben ik trots op de wedstrijd die mijn jongens hebben gespeeld. We hebben dominant willen spelen en dat is ook gelukt.'Corrigeer