DERBY

Lebbeekse en Dendermondse clubs spelen bijna elke week derby

DENDERMONDE/LEBBEKE - Toen de reeksindeling bekend raakte, klonk er dit keer gejuich bij alle ploegen uit de regio Dendermonde. Tweede C wordt een competitie die bol staat van de derby's. Kan niet anders met twee ploegen uit Lebbeke, drie uit Dendermonde, een directe buur als Robur Moerzeke en met Wetteren, Laarne, Kalken, zelfs Beervelde en Tielrode binnen fietsbereik.

Lebbeke krijgt opnieuw zijn gemeentelijke derby tussen KSK Lebbeke en Rapide Club. Twee ploegen die getipt worden als de felste belagers voor (super)favoriet Wetteren. Die derby verloor wel wat van zijn pluimen, want de vorige werden op een hoger, zelfs nationaal niveau, gevoetbald. Maar in deze tijden zijn die inkomsten voor geen enkele club te versmaden.

'Vorig seizoen haalden we in eerste heel lage cijfers inzake bezoekers', weet KSK-voorzitter Jansegers nog goed. 'Nu zijn de vooruitzichten heel wat beter. We beginnen trouwens meteen met het streekduel tegen nieuwkomer Schoonaarde.'

Met KAV Dendermonde, Oudegem en Schoonaarde krijgt men in Dendermonde heel wat leuke affiches. Het zag ernaar uit dat er zelfs vier Dendermondse ploegen in de reeks zouden hebben gezeten, maar Grembergen promoveerde via de eindronde. En het is een publiek geheim dat heel wat groen-witte aanhangers wat liever in deze nu wel heel aantrekkelijke reeks waren gebleven. Maar ze hebben de troost dat ze nu wel de nummer één van 't stad zijn geworden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio