'Gepakt op stommiteiten'

VOETBAL 2DE KLASSE Brussels - Waasland Brussels-coach Christophe Dessy blijft aandringen op versterking na gelijkspel

VOETBAL 2DE KLASSE Brussels - Waasland Brussels-coach Christophe Dessy blijft aandringen op versterking na gelijkspel

BRUSSELS - WAASLAND - Le Postollec en bezoeker Bourabja gaan een duel aan. Koen Meerens Foto: © Koen Merens

BRUSSEL - Het belooft een moeilijk seizoen te worden voor Brussels. Inzet alleen volstaat helemaal niet, zelfs tegen Red Star Waasland

Tohoua bood in de slotminuut Coppin nog wel de meer dan verdiende gelijkmaker aan, maar voordien werden in amper vijf minuten de kwetsbaarheid achterin en het gebrek aan ervaring pijnlijk blootgelegd.

Door Waasland nota bene. 'Het voetbal dat we brachten beantwoordt niet aan de stijl die ik voorsta. De tegenstander is ons niet komen omverwerpen, maar onze naïviteit op sommige fasen en onze zwakheid inzake maturiteit waren frappant. Wel verdienden we de zege omwille van de getoonde geestdrift', had coach Dessy een scherpe maar correcte analyse in huis.

De bekeruitschakeling en de 2-0-nederlaag in Oostende hadden gevolgen in Molenbeek. FC Brussels-coach Christophe Dessy wilde duidelijk niet opnieuw kansloos ten onder gaan en maar liefst vier spelers stonden niet meer in de basis.

Juanma, Coppin, Parker en Turcan waren de slachtoffers. De laatste twee stonden niet eens meer op het wedstrijdblad. De boomlange maar onzichtbare Serviër Veselinovic samen met Lutula in de spits, Nollevaux op het middenveld en Heris centraal achteraan kregen wel hun kans.

Gretig

Brussels startte gretig tegen een voorzichtig Waasland. Toch duurde het een halfuur eer de Lutula de eerste echte kans laag tegen Verhulst aan trapte. Daarna ging de thuisploeg in amper vijf minuten van de hemel naar de hel.

Phiri zette op rechts een knappe ren op en legde gepast achteruit tot bij Nollevaux, die overhoeks schitterend binnen knalde. De vreugde was van korte duur, want op een voorzet van Van Geele verkeek doelman Werner zich en Kielo Lezi had tegen zijn ex-club maar in te leggen.

Op slag van rust was de ontreddering compleet: Werner ging alweer niet vrijuit op een schuin schot van Sampil en Bourabia kopte de rebound gemakkelijk tegen de netten.

'Ik spreek liever eerst met de groep over die tegengoals alvorens ik dat met jullie doe, maar als ik in die fases net de jongens met iets meer ervaring zie tekortkomen, stel ik mij vragen.'

Na de rust veldoverwicht en overwegend balbezit voor de thuisploeg, maar het offensief verliep ongeordend en krampachtig. Veselinovic naast en Tohoua over kwamen het dichtst bij een treffer, maar op twee scherpe counters verzuimden Kielo Lezi en vooral Sampil evenzeer de zaak af te maken.

'We hebben een zeer jonge ploeg en ik waardeer dat ze iets proberen, maar Phiri bijvoorbeeld loopt nog achter zijn beste vorm aan en staat nog drie tot vier kilo te zwaar, waardoor hij het in de slotfase moeilijk krijgt.'

'Dat we nog gelijkmaken in de slotminuut toont veerkracht, maar voor mij volstaat dat niet. We zijn gepakt op stommiteiten en op technisch vlak vond ik het mager. Ik val in herhaling, maar we moeten ons absoluut versterken om niet in moeilijkheden te komen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio