Grootste rommelmarkt ligt in Hooglede

Grootste rommelmarkt ligt in Hooglede

De organisatie van de Aarthurfeesten heeft er zin in. sbr Foto: © STEFAAN BEEL

HOOGLEDE - Met vele duizenden komen ze zondag afgezakt naar de Hoogleedse Rodenbachwijk voor de jaarlijkse rommelmarkt. Een van de grootste in zijn soort.

De Aarthurfeesten, genoemd naar de lokale reus in de Hoogleedse Rodenbachwijk staat garant voor drie dagen feest. De jaarlijkse rommelmarkt op zondag is ondertussen het lokale niveau overstegen en vormt het absolute hoogtepunt van de festiviteiten. Vorig jaar lokten de vele honderden antiek- en rommelstandjes tot 20.000 bezoekers.

Pure nostalgie

'Halfweg de grote vakantie staat Hooglede weer een paar dagen op zijn kop. De driedaagse festiviteiten vinden plaats op het grasplein in de Rodenbachwijk, naast het brandweerarsenaal', zegt mede-organisator Frederik Sap. 'Vrijdag gaan we van start met kaartspelen en een gezellige ambiance in de feesttent. De tent in de Rodenbachwijk is voor velen pure nostalgie en voor anderen een aangename ontdekking. Op zaterdagavond is er steak met frietjes en aansluitend een avondfeest. Dit jaar staat Cabaret de Bruges garant voor spektakel, lachen en gieren.'

Op zondagmorgen komen de eerste standhouders al aan in de wijk. 'Alhoewel dat niet nodig is, we werken al jaren met voorinschrijvingen', verduidelijkt Frederik Sap. 'We werken zoals vorig jaar met standen van vijf meter. Een marktkramer kan uiteraard meerdere standen vragen in functie van de grootte van zijn of haar kraam. Ook aan de feesttent valt er heel wat te beleven. Daar kan je zoals ieder jaar 's middags genieten van beenhesp.

Animatie

Ludo en Wendy Chielens verzorgen er in de namiddag ook een optreden in Elvis-stijl. Voor de kindjes is ook animatie voorzien. Er is een grimestand, springkasteel en speelpleintje, vlakbij de feesttent. Ouders kunnen op die manier verpozen en genieten van een frisse pint of frisdrank in de tent of buiten, genietend van de zon, terwijl ze de kinderen in de gaten kunnen houden.'

Aarthurfeesten, 5, 6, 7 augustus, Rodenbachwijk, www.aarthurfeesten.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio