Kerkwijckpark opent in voorjaar

HAMME - In het voorjaar opent het gemeentebestuur het park Kerkwijck. Bezoekers zullen zich moeten houden aan een aantal strikte regels.

Vanuit de Hospitaalstraat springt onder meer de imposante houten speeltoren met tal van klim- en glijtoestellen in het oog, naast ander heel origineel uitgevoerd parkmeubilair.

Belangstellende kinderen moeten nog even geduld uitoefenen. De precieze datum voor de officiële opening ligt nog niet vast, al wordt 29mei als Vlaamse ‘Dag van het Park' genoemd als toepasselijke openingsdag. Na de afwerking van de speeltuigen en andere toestellen moet de veiligheidsdeskundige nog zijn zegen geven. Daarna (maart-april) worden de graspercelen ingezaaid.

Politiereglement

Vanavond bespreekt de gemeenteraad een algemeen politiereglement om een ordelijk gebruik van het park Kerkwijck te waarborgen. ‘Het is niet onze bedoeling aan of in het park een politieagent te posteren om een oogje in het zeil te houden', stelt schepen voor Milieu en Jeugd Hilde Landtsheer (Open VLD).

‘Het reglement mag evenmin bezoekers afschrikken, maar het is wel noodzakelijk om afspraken en regels op te stellen die het parkgebied veilig en milieuvriendelijk houden. Het reglement is een instrument om bij onverantwoord gedrag te kunnen ingrijpen.'

De voorgestelde regels zijn duidelijk. Zo wordt het bijvoorbeeld verboden om in het park te picknicken of te kamperen, vuur te stoken, publiciteit of andere commerciële activiteiten uit te voeren, muziek te spelen, in bomen te klimmen en buiten de paden te lopen, met uitzondering uiteraard van de speelweide, het speelbos en de kleuterspeelhoek. Honden moeten aan de leiband blijven en die mag maximaal anderhalve meter lang zijn.

‘Een verkorte versie van het reglement wordt uitgehangen aan de ingang van het park', zegt Landtsheer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio