Schadeclaim van 250.000 euro wegens uitstel stadsrenovatie

ZOTTEGEM - De aannemer die de werken voor de stadskernvernieuwing zou uitvoeren, gaat niet akkoord met een uitstel van de werken. Hij wil zijn opdracht stopzetten en zwaait met een schadeclaim van 250.000 euro.

Na herrie met de handelaars in het stadscentrum besloot het stadsbestuur de werken uit te stellen tot er aan enkele voorwaarden is voldaan. De belangrijkste voorwaarde is dat er voor elke parkeerplaats die tijdens de werken verloren gaat, een andere parkeerplaats gecreëerd wordt. Indien daardoor de werken dit jaar niet meer konden starten, moest het maar een prioritair project worden voor de volgende bestuursploeg.

‘Het blijft alleszins de ambitie van het stadsbestuur om door de stadskernvernieuwing het Zottegemse winkelcentrum een nieuwe boost te geven en het winkelen, kuieren, genieten en vertoeven in een optimale omgeving te laten plaatsvinden', zegt burgemeester Herman De Loor (SP.A).

De aannemer wil echter niet meegaan in de denkoefening van het stadsbestuur. ‘Hij liet de stad weten dat een uitstel van de werken hem niet past en hij wenst de gunning en zijn werkopdracht stop te zetten. Voor de volgens hem geleden schade vordert hij een bedrag van 250.000 euro. De stad betreurt de houding van de aannemer en heeft een raadsman aangesteld om de zaak verder te onderzoeken en de belangen van de stad te behartigen.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio