Mbokani niet mee naar Athene, Jordan Lukaku wel

Mbokani niet mee naar Athene, Jordan Lukaku wel

Dieumerci Mbokani Foto: BELGA

Anderlecht reist vandaag met een kern van twintig spelers naar Athene, waar het donderdag tegen AEK speelt. Mbokani sukkelt nog steeds met de dij en reist niet mee naar Griekenland. Verrassende naam in de kern is die van Jordan Lukaku (foto). Andere jongeren die geregeld de wedstrijdkern halen, zoals Praet en Kabasele, blijven in Brussel.

Kern: Badibanga, Canesin, Cordier, Deschacht, De Sutter, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Juhasz, Kanu, Kljestan, Kouyaté, Lukaku, Marecek, Odoi, Proto, Safari, Schollen, Suarez, Wasilewski.

AA GENT

Rafinha hervat de looptraining. Lepoint (barstje in scheenbeen) houdt het bij aqaujogging. Boeckx (hersenschudding) moet het nog even rustig aandoen, maar herneemt misschien morgen. Ook Tim Smolders (adductoren) sluit morgen of donderdag weer aan. (ssg)

CERCLE BRUGGE

Uit een echografie bleek dat Vetokele een lichte verrekking in de kuit opliep. Een paar dagen rust volstaan. (kv)

KV MECHELEN De knieoperatie van Kevin Geudens is uitgesteld tot woensdag. Chen (hamstrings) en Ruiz (quadriceps) herstellen goed en geraken fit voor Lierse. Net als Destorme (scheenbeen). Pandza heeft een verrekking aan de adductoren. Zijn situatie wordt eind deze week geëvalueerd. (ydb)

STANDARD De winterstage vindt plaats van 3 tot 10januari in het Spaanse La Manga.

Scheidsrechter voor Standard-Hannover96 is de 39-jarige Antonio Damato die eerder dit seizoen al onder meer de wedstrijd Twente-Fulham in goede banen leidde. Hij wordt geassisteerd door vijf landgenoten. (jed)

WESTERLO

De operatie van Arbitman is goed verlopen. De Israëlier kan zijn revalidatie aanvatten. Volgens clubdokter Van Genechten duurt die minstens zes weken. (hdv)

NEDERLAND Afgelopen weekend verloor VVV van De Graafschap. Daardoor is de rode lantaarn voor de ploeg van Glen De Boeck.

Corrigeer