Assese muzikanten bouwen retrofeestje

Assese muzikanten bouwen retrofeestje

Het gelegenheidsorkest van 'Les Vedettes'.rds Foto: © Rudy De Saedeleir

ASSE - Enkele oudere en minder oudere Assese muzikanten pakken vandaag, zaterdag, als 'Les Vedettes' uit met een onvervalst avondje retromuziek.

In de parochiezaal van Krokegem wordt al enkele weken intensief gerepeteerd. De gelegenheidsgroep 'Les Vedettes' is samengesteld uit Assese muzikanten van verschillende generaties. Initiatiefnemer is zanger en gitarist Paul Louis, die vorig jaar in Affligem zijn vroegere balorkest The Freak na dertig jaar nog eens had samenbracht. Toen speelde ook zijn zoon Thijs mee, die als sologitarist in de regio al zijn strepen heeft verdiend bij bandjes als Fields of Joy, Belbouchos en Mojostar. Dat vroeg om een vervolg.

Thijs en Paul laten zich deze keer bijstaan door een reeks bekende muzikale gezichten uit Asse. Onder hen Denis Fontaine, die in de jaren '60 en '70 meespeelde in de orkesten van Samantha, Rita Deneve, Jacques Raymond en anderen, Francis Van Rompaey, bekend als Groen!-raadslid, op akoestische gitaar, Ben Meyts op accordeon en Toon Van Dionant op drums. Voor de backing vocals werden Lieve Lelon en Ann Van Kerckhoven aangezocht.

De liedjes stammen uit de jaren '60 en '70 en zijn van begin tot eind herkenbaar en meezingbaar, van Creedence over Pretty Woman tot heel wat vervlogen Vlaamse hits als De Allereerste Keer. Het optreden vindt vandaag, zaterdag, plaats in de parochiezaal van Krokegem. De deuren gaan open om 20.30uur. De Krokegemse dj's Ludwig en Dirk verzorgen het aansluitende fuifgedeelte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio