Veel bekende mensen zoals Mathias De Clercq en Miss België op de kermis

Buffalo's komen naar de foor

Miss België Justine De Jonckheere kroop samen met Mathias De Clercq in een boksauto.gia Foto: © Gianni Barbieux

Woensdag 13april wordt Buffalodag op de Halfvastenfoor. Dat deelde eerste schepen Mathias De Clercq zaterdagnamiddag mee tijdens de opening van de halfvastenfoor. Trainer, spelers en familieleden komen dan naar de foor en de supporters krijgen 30procent korting. Ondertussen verovert de spectaculaire XXL-attractie buik en hart van kermisschepen De Clercq.

Miss België Justine De Jonckheere, zelf afkomstig van verschillende generaties kermisvolk, kwam zaterdag met haar stralende glimlach en eeuwig enthousiamse de 514de editie van de Halfvastenfoor openen. Voor de XXL, zonder meer de meest sensationele attractie van de foor, paste ze. ‘Ik heb pas spaghetti gegeten en ik zou niet graag voor onsmakelijke taferelen zorgen', vertelde Miss België.

Kermisschepen Mathias De Clercq maakte zijn zakken leeg, gaf zijn smartphone en sleutels in verzekerde bewaring, en nam meteen plaats. De schepen speelde, net als zijn collega's Reyenebeau en Tapmaz, cameraman voor onze site. De redactie van Gentenaar.be omgordde de schepen tijdens de kermisrit met een borstcameraatje waarmee hij, zonder ook maar iets te moeten doen, alles filmde wat zich voor hem afspeelde. Ook zijn eigen commentaar! Om die te horen moet u naar onze site surfen.

De Clercq was in een grappige bui. Hij zette meteen burgemeester Termont en schepen Martine De Regge uit de wind door in hun plaats een geloofwaardig excuus te formuleren waarom ze niet op de XXL mochten. ‘De burgemeester mag niet van zijn kapper, zijn bles zou in de verkeerde richting waaien. Martine mag er ook niet in want ze is zo smal dat ze onder het veiligheidsluik zou schuiven!' grapte De Clercq. Iets later haast De Clercq zich naar zijn jaarlijkse afspraak met burgemeester Termont, want in de Polyp gaat de burgemeester wel.

De 107attracties staan er nog tot zondag 17april. En er worden een aantal speciale dagen georganiseerd. De meest opvallende is woensdag 13april wanneer de foor blauwwit kleurt. De ingang van de foor zal met ballontorens blauwwit worden gemaakt: Franky Dury en de spelers en hun familie komen, en de supporters krijgen op vertoon van een supportersattribuut dertig procent korting!

De Clercq: ‘Dit jaar doen we dit voor de eerste keer, maar het wordt zeker een traditie.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio