Verbouwingswerken hebben twee maanden geduurd

Bistro Mathilda opnieuw open

Bistro Mathilda opnieuw open

Luc en Gerda kunnen 62 gasten ontvangen in hun vernieuwde bistro.dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Bistro Mathilda is na twee maanden opnieuw open. Het restaurant werd volledig vernieuwd en is uitgebreid naar de eerste verdieping. Afgelopen weekend vonden try-outdagen plaats waarvan een deel van de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken.

Bistro Mathilda behoort al zestien jaar tot de toprestaurants in Oostende met onder andere een vermelding van 14 op 20 in de Gault Millau. De afgelopen twee maanden was het restaurant dicht voor grote vernieuwingswerken. De bistro breidde zich uit naar de eerste verdieping, van 34 naar 62eetplaatsen, en heeft voortaan ook een terras met veertien plaatsen.

'Na zestien jaar vonden we het tijd om de zaak wat op te frissen', zegt zaakvoerder Luc Deklerck. 'De gelijkvloerse en eerste verdieping boven de bistro werden volledig gestript. Het interieur en het logo werden ingekleed in een volledig nieuwe stijl. De sfeer uit Parijs werd vervangen door de warme invloeden van een gezellige, jazzy bistro met moderne toetsen.'

Bistronomisch eten

De keuken, driemaal zo groot als voorheen, is naar de eerste verdieping verhuisd. Centraal in het restaurant zijn een trap en een lift voorzien. Op de kaart staan zeven nieuwe voor- en hoofdgerechten. 'Onze keuken evolueerde in de jaren van een bistrokeuken naar hedendaags bistronomisch: een toegankelijke keuken tegen verteerbare prijzen met toch dat tikje culinaire meerwaarde', vertelt Luc. Om in te spelen op de uitbreiding zocht Bistro Mathilda vier nieuwe medewerkers. 'Keukenpersoneel is normaal gezien het moeilijkste te vinden in de horecasector, maar onze keuken werd vrij snel ingevuld met twee nieuwe krachten', zegt de zaakvoerder. 'Blijkbaar zijn investeringen aantrekkelijk voor het personeel. We zoeken momenteel enkel nog iemand voor in de zaal'.

Goed doel

Afgelopen weekend vonden try-outdagen plaats in Bistro Mathilda. Sinds gisteren is het restaurant open voor het grote publiek. 'We hadden onze vrienden en de Rotary Oostende en Lions Club Oostende uitgenodigd om de nieuwe Mathilda te testen', legt Luc uit. 'We zitten 24jaar in het vak, maar toch was het organisatorisch een grote aanpassing voor ons. De routine van de afgelopen 16jaar moest worden aangepast aan de vernieuwingen. Intussen loopt alles vlot en zijn we er helemaal klaar voor'.

Omdat het om try-outdagen ging beslisten Luc en Gerda om een deel van de opbrengst aan een goed doel te schenken. Luc: 'We geven 1.000euro aan Het Witte Huis in Loppem waar visueel gehandicapte volwassenen wonen en werken. De schoonbroer van Gerda werkt er en we zijn blij dat de nieuwe Mathilda een steentje kan bijdragen aan de werking van dit goede doel.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio