ATLETIEK

G-atleten van Lyra schitteren op Special Olympics

G-atleten van Lyra schitteren op Special Olympics

Nick Verret, Daan Van Eynde, Nick Joostens en Bart Casteels veroverden zilver.acl

LIER - De Lyra-atleten schitterden in Luik tijdens de Special Olympics Belgium. Na een sfeervolle openingsplechtigheid in aanwezigheid van prinses Astrid als meter van het project, trokken de G-atleten op donderdagmorgen de atletiekpiste op om er de meest succesvolle driedaagse mee te maken.

Individueel haalden Bart Casteels en Daan Van Eynde goud en zilver op de 100m en ver, Jens Verret kogelde als beste en werd tweede op de spurt. Rob Peeters was de beste afstandloper op de 1500m.

Wendy Konings liet iedereen achter zich bij het kogelstoten. Ena Loos en Nathalie Luyten sprongen het verst, terwijl Luyten ook nog zilver behaalde op de 100m.

Bert Van Den Bulck was dolblij met zijn brons op de 200m. Joke Chauvaux mocht won de 1500m, werd tweede in het softbal en veroverde brons in het verspringen. Ruben Tobback bewees over de snelste 50m-benen te beschikken en sprong ver naar brons, net als Nick Joostens. Ook Janne Knight was fier met haar gouden 50m en softbalworp. Kevin Jacobs kroonde zich tot sprintkoning op de 100 en 200m en Stefanie Van Wynsberghe miste van een haar het podium bij de 100m. De aflossingskwartetten bij de mannen - Nick, Bart, Jens en Daan - en vrouwen - Nele, Ena, Nathalie en Wendy -, maakte het Lyra-feest compleet met zilver.

Dertien gouden, zeven zilveren en vijf bronzen plakken zijn de rijke Lyra-oogst en een pluim op de hoed voor de schitterende begeleiding van de G-atleten door de terecht trotse coaches Katia Casteels en Betty Breugelmans.

Bovendien stelde topatlete en wheelster Marieke Vervoort haar Europese record op de 100m in Zele scherper en is ze nu zeker van deelname aan de Paralympics in Londen deze zomer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio