Gepensioneerde broers fietsen naar Lourdes

Gepensioneerde broers fietsen naar Lourdes

De kranige broers Peferoen zijn klaar voor hun tocht.odw Foto: © odw

WEVELGEM - De drie gepensioneerde broers Peferoen fietsen vanaf 29 mei in acht dagen van Ieper naar Lourdes. Ze rijden elke dag 140 kilometer.

'We dachten er al lang over om eens samen naar Lourdes te fietsen. We zouden dat doen als ik, de jongste, op pensioen zou gaan en nu is het zover. Op 29mei vertrekken we samen met de andere Okra-leden van Ieper naar Lourdes', vertelt Johan(58). Hij staat klaar om met zijn broers Erik (68) en Milo (65) een trainingstochtje naar zee aan te vatten.

'Dat is 140km heen en terug, het gemiddelde dat we dagelijks onder de wielen krijgen geschoven op onze tocht naar het zuiden van Frankrijk', weet Erik.

'De fiets heeft altijd een rol gespeeld in ons leven', mengt Milo zich in het gesprek. 'Onze vader, René, was een fervent wielerliefhebber. Hij zat vele jaren in Het Vliegend Wiel, de organisator van Gent-Wevelgem. Hij was daar ook secretaris.'

De drie broers fietsen regelmatig, maar zijn ook in andere sporten thuis. Milo heeft nog basketbal gespeeld en heeft vijf marathons op zijn naam staan. Johan liep er al zeven en Erik is nog regelmatig op een tennisbaan te vinden.

'We trainen regelmatig samen, maar hebben er ook al enkele trainingsritten opzitten met de hele OKRA-ploeg. Niet de kilometers op zich schrikken me af, maar ik hoop dat we gespaard blijven van zadelpijn', lacht Erik. 'We gaan aan een gemiddelde snelheid van 23km per uur rijden. Dat betekent elke dag zeven tot acht uur in het zadel. Maar gelukkig is er op tijd en stond bevoorrading en wacht ons 'savonds telkens een stevige maaltijd en een goed bed', besluit Milo.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio