Leerlingen maken vredeshelmen

Leerlingen maken vredeshelmen

De helmen werden op stokken geplaatst langs het vredespad.eva Foto: © credit

KUURNE - De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van alle Kuurnse basisscholen sloten de vredesweek af met een eigen Leieslagherdenking.

Na een picknick uit een soldatengamel aan de Leieboorden en het beluisteren van drie monologen over de meidagen aan de Leie, bouwden de leerlingen hun eigen vredeskunstwerk.

Naast het vredespad, dat leeftijdsgenoten twee jaar geleden maakten, plaatsten de leerlingen hun zelfgemaakte vredeshelm op een stok met daarop de naam van een gesneuveld slachtoffer. In totaal gaat het om 147vredeshelmen, exact het aantal slachtoffers dat op grondgebied Kuurne viel tijdens de Leieslag eind mei 1940.

De herdenking werd afgesloten met een speech van schepen van Feestelijkheden, Rik Bouckaert, en een dankwoord door de voorzitter van het Leieslagcomité, luitenant-kolonel Jan Van Craen.

'De Leieslag is voor deze leerlingen een vaag en ver verleden, maar het is belangrijk om hen bewust te maken van het verleden van hun eigen gemeente. Ook voor de jeugd is het belangrijk om de vredesboodschap mee te krijgen', zei Van Craen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio