Restaurant maakt plaats voor toegankelijke brasserie

La Barakka opent 't Zalig niets doen

© © Lieselotte Cowie

Hotel La Barakka vernieuwde de oranjerie en maakte er een toegankelijke brasserie van.

(lcl)

De nieuwe oranjerie, waarin 120 klanten kunnen eten en drinken, oogt heel fris en modern. De donkere elementen kregen een nieuw kleurtje.

'Vroeger deed die dienst als restaurant', vertelt Vincent Leys, die samen met zijn ouders Paul Leys en Erna Van Kerckhove La Barakka op het Kerkplein uitbaat.

'Maar we willen iedereen aanspreken en kozen voor een brasserie.'

Pannenkoek en kreeft

De drempel om het restaurant binnen te stappen bleek te hoog te zijn voor sommige klanten.

'In de brasserie hoef je niets te eten, je kan ook gewoon even een koffie drinken na de wekelijkse marktdag of na een theatervoorstelling', legt Leys uit. 'We bieden echt alles aan, van pannenkoeken tot kreeften.'

De menukaart werd aangepast.

Om de brasserie toegankelijker te maken, wordt die afgescheiden van het hotelgedeelte.

De zaal is ook geschikt voor feestjes. 'Zoals communiefeesten bijvoorbeeld', legt Leys verder uit. 'We maken menu's die aangepast zijn aan het budget van de klanten.'

't Zalig niets doen

De brasserie kreeg de naam ''t Zalig niets doen'. Die naam kwam er niet zomaar.

'Bij de afbraakwerken stootten we plots op de naam, die achter een lambrisering verstopt zat', legt Leys uit.

Er zijn twee speciale acties bij de opening: tot 1 mei krijgt iedereeen die er iets komt eten, een gratis crème brulé aangeboden. Daarnaast is er ook een vijfgangenmenu, met een gratis kreeftensoep met een halve kreeft.

Hotel La Barakka, met dertien drie-sterrenkamers, bestaat al meer dan dertig jaar.

Hotel La Barakka- Brasserie 't Zalig niets doen, Kerkplein 1. Elke dag open vanaf 11 uur, behalve op donderdag. Tel. 09-340 56 86.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio