Illustrator en Geluwenaar Carll Cneut ontwierp speciale champagnecapsule

Restaurant Oud Stadhuis viert 25-jarig bestaan

Foto: © Oscar De Winter

WERVIK - Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het restaurant Oud Stadhuis, lieten de uitbaters Yves Vaneeckhout en Katrien Pype een champagnecapsule ontwerpen door hun vroegere dorpsgenoot en illustrator Carll Cneut.

In wat voor de Eerste Wereldoorlog het stadhuis van Geluwe was, en later een café met achteraan een brouwerij, startten Yves Vaneeckhout en Katrien Pype in 1986 het restaurant Oud Stadhuis.

Yves uit Roeselare studeerde als kok af aan De Groene Poorte in Brugge en liep stage in onder meer de Provence en 't Keukentje in Roeselare. Hij werkte daarna in de Savarin in Roeselare, Saint-Hubert in Tielt en Duc de Bourgogne in Brugge. Hij leerde de Geluwse kleuterleidster Katrien kennen en de twee besloten hun eigen zaak te starten. Katrien besliste bijlessen te volgen, onder meer om het vak van sommelier te leren.

Gemotiveerd personeel

‘Dat we 25 jaar later nog altijd bezig zijn, is vooral omdat we het alle twee dolgraag doen en we gemotiveerd personeel hebben', zegt chef Yves.

‘We werken op een klassieke manier. Bij ons geen moleculair gedoe. De klant moet weten wat hij eet.'

Naar aanleiding van het zilveren jubileum lieten de uitbaters Carll Cneut, een oud-Geluwenaar, een exclusieve champagnecapsule ontwerpen. ‘Wie dit kleinood wil, moet wel naar hier komen.'

Dat daarvoor interesse bestaat, weet Yves maar al te goed. Hij verzamelt zelf ook capsules. In de volgende editie van de befaamde catalogus Repertoire des plaques de muselets du Champagne is een plaatsje gemaakt voor de capsule van het Oud Stadhuis.

Nog naar aanleiding van het feestjaar presenteert chef Yves het menu Een reis door de tijd in de keuken van het Oud Stadhuis. ‘Daarin zijn allemaal hoogtepunten uit de voorbije 25jaar opgenomen: van bereidingen met ganzenlever, over grietbotfilet met koningskrab, wilde eend met patersbier van West-Vleteren, tot peren uit Geluwe.'

Wie nog van het menu wil proeven, kan nog tot 31oktober terecht in Restaurant Oud Staduis, Sint-Denijsplaats 7, Geluwe, tel. 056-51.66.49

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio