Al 6.000 handtekeningen tegen platanenkap

BRUSSEL - De verdwijning van de platanen aan de Havenlaan is alweer uitgesteld tot september. Het comité verzamelde inmiddels al 6.000 handtekeningen.

Het comité startte aan het begin van de paasvakantie met een petitie tegen de verdwijning van de platanen aan de Havenlaan. Die zouden moeten plaats ruimen bij de heraanleg van de laan.

Ondertussen is de petitie al door zesduizend sympathisanten getekend. ‘Bijna iedereen is tegen het kappen van de platanen', vertelt Jellab Zoubida van het buurtcomité. ‘Dit is een groene long voor heel de buurt. En ja, de Havenlaan moet inderdaad worden aangepakt, maar ook de kasseien hebben een patrimoniaal karakter. De baan moet enkel op niveau worden gebracht zodat we de charme van de baan kunnen behouden. De heraanleg wordt helemaal niet gedragen door de bevolking.'

De werken zouden bovendien aanvankelijk starten vanaf midden augustus. Die datum werd intussen alweer opgeschoven, nu naar 5september. Dat meldde het kabinet van minister Grouwels (CD&V). Zo wil de minister extra hinder vermijden tijdens de City Parade eind augustus.

Eerder werd de datum voor de heraanleg al eens verschoven om het nestseizoen te vermijden. Het buurtcomité toont zich alvast strijdlustig. Wanneer de platanenkap in werking treedt, zullen de actievoerders snel in actie schieten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio