diMaro bouwt vrijdag feestje in Oostende

Oostendenaar remixt wereldartiesten

OOSTENDE - Oostendenaar Mario Willems is hot in België. Als dj diMaro speelt hij alle discotheken en festivals plat en werkt hij samen met artiesten als Akon. Vrijdagavond is diMaro even terug in Oostende voor de 'Basketball Tip-Off Party' in de Krush Club.

Van Tomorrowland tot Ostend Beach, van de Carré in Willebroek tot de Noxx in Antwerpen. Er is geen dancefestival of discotheek in België dat diMaro nog niet heeft plat gespeeld. Zelfs in het buitenland, van Boekarest tot Spanje, stond de Oostendenaar al meermaals achter de draaitafels.

De dj-carrière van Mario Willems is één groot succesverhaal, dat jaren terug begonnen is in de intussen verdwenen Oostendse club Le Dôme. 'Hier ben ik mijn carrière gestart. Het waren fantastische tijden. Vandaag ben ik al acht jaar huis-dj in de Carré en zes jaar in de Kokorico in Zomergem. Ik heb zo'n dertig à veertig boekingen per maand, dus mijn agenda zit behoorlijk vol', zegt Mario.

De uitgeweken Oostendenaar maakt sinds enkele jaren ook furore als songwriter/producer en remixer. Hij werkte daarvoor al samen met internationale artiesten, zoals Dimitri Vegas en Like Mike, Akon, Flo Rida, Jason Derulo, Tpain en Amanda Wilson. 'Dat een Belgische dj een remix mag uitbrengen van die wereldartiesten is uniek en daar ben ik heel fier op. Ik zit twee dagen per week zo'n acht uren in mijn studio', zegt Mario.

Oostende is thuis

Op een muziekwebsite staat te lezen dat diMaro de weg naar het succes al gevonden heeft, maar dat het beste nog moet komen. 'Binnenkort brengen we drie nieuwe singles uit, waaronder een nummer met een bekende zangeres en een grote rapper. De komende maanden worden heel interessant en ik kijk er enorm naar uit.'

Mario Willems woont al acht jaar in Lochristi, maar keert nog vaak terug naar de kust. 'Als ik in Oostende ben, voelt het altijd als thuiskomen. Ik ga ook altijd iets eten in 't Hoeveke in Westende bij mijn broer Mike.' Nu vrijdag 9september is diMaro samen met B-Kay en Jensen te gast in de Krush Club voor de 'Basketball Tip-Off Party'.

Mario Willems, zelf ooit basketter in Oostende, kijkt er naar uit. 'Het heeft altijd een speciaal gevoel als ik in Oostende moet draaien omdat er telkens heel wat vrienden afkomen', zegt Mario. 'Afgelopen zomer beleefde ik nog één van de hoogtepunten van het jaar op Ostend Beach, dus het wordt straks ongetwijfeld een leuke avond.' De deuren van de Krush Club gaan open om 22uur. Tickets kosten 7euro. Opwww.nieuwsblad.be/oostende kan je vijf duotickets winnen door een reactie en een e-mailadres achter te laten bij dit artikel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio